ΥΓΕΙΑ

Βρέθηκαν επικίνδυνες ουσίες σε συμπληρώματα διατροφής

Δημοσίευση 16 Αυγούστου 2011, 16:07 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Βρέθηκαν επικίνδυνες ουσίες σε συμπληρώματα διατροφής
Facebook Twitter Whatsapp
Νοθευμένα με τη δραστική ουσία σιβουτραμίνη είναι τα προϊόντα, Slimforte Slimming caps, Slimforte Slimming Coffee και Meizitang Botanical Slimming Softgel, τα οποία διακινούνται ως συμπληρώματα διατροφής που προορίζονται για απώλεια βάρους, αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΦ.
Νοθευμένα με τη δραστική ουσία σιβουτραμίνη είναι τα προϊόντα, Slimforte Slimming caps, Slimforte Slimming Coffee και Meizitang Botanical Slimming Softgel, τα οποία διακινούνται ως συμπληρώματα διατροφής που προορίζονται για απώλεια βάρους, αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΦ. Η δραστική ουσία σιβουτραμίνη αποσύρθηκε πρόσφατα από τις ευρωπαϊκές χώρες λόγω αρνητικού προφίλ ασφάλειας.

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή, επισημαίνει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr