ΥΓΕΙΑ

Γιατί λατρεύουμε τη σοκολάτα;

Δημοσίευση 16 Μαρτίου 2012, 12:21 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Γιατί λατρεύουμε τη σοκολάτα;
Facebook Twitter Whatsapp
Πρόσφατες διατροφικές έρευνες εντόπισαν πολλά οφέλη για την υγεία μας από την κατανάλωση σοκολάτας, αν και οι περισσότερες από αυτές αναφέρονται σε απλό κακάο και στα προϊόντα του, χωρίς να έχει αναμειχθεί αυτό με γαλακτοκομικά προιόντα ή τεχνητές γλυκαντικές ουσίες.   
Πρόσφατες διατροφικές έρευνες εντόπισαν πολλά οφέλη για την υγεία μας από την κατανάλωση σοκολάτας, αν και οι περισσότερες από αυτές αναφέρονται σε απλό κακάο και στα προϊόντα του, χωρίς να έχει αναμειχθεί αυτό με γαλακτοκομικά προιόντα ή τεχνητές γλυκαντικές ουσίες.    Η σοκολάτα, και πιο συγκεκριμένα η μαύρη, περιέχει εξαπλάσια περίπου περιεκτικότητα σε ασβέστιο από την γάλακτος, που ως γνωστό είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη και την καλή υγεία των οστών και των δοντιών.   

Το μαγνήσιο επίσης βρίσκεται σε σημαντικές ποσότητες στη σοκολάτα και ιδιαίτερα η μαύρη σοκολάτα αποτελεί μια πολύ καλή πηγή. Το μαγνήσιο παίζει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της μνήμης, καθώς συμβάλλει στην καλή λειτουργία των νευρικών συνάψεων του εγκεφάλου προάγοντας τη διαδικασία της απομνημόνευσης.   

Η κατανάλωση σοκολάτας βοηθάει στην χαλάρωση των μυϊκών κυττάρων ενώ παράλληλα παρουσιάζει ελαφρά διεγερτική δράση συμβάλλοντας με αυτόν το τρόπο στη μείωση της αίσθησης της κόπωσης στο άτομο.   
Η καλή λειτουργία της καρδιάς και η βελτίωση των επιπέδων της χοληστερόλης είναι ένας ακόμη λόγος για να ξεκινήσουμε την κατανάλωση σοκολάτας.  

Προσοχή όμως, γιατί πολλές σοκολάτες μπορεί να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και κορεσμένα λιπαρά. 
 

Πηγή: iatronet.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr