ΥΓΕΙΑ

Τα οξέα των φρούτων και των λαχανικών επηρεάζουν τα δόντια

Δημοσίευση 19 Μαρτίου 2012, 20:09 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Τα οξέα των φρούτων και των λαχανικών επηρεάζουν τα δόντια
Facebook Twitter Whatsapp
Τα φρούτα, τα λαχανικά και οι χυμοί περιέχουν υψηλά επίπεδα οξέων, τα οποία είναι δυνατόν να προκαλέσουν ζημιά στα δόντια, αντισταθμίζοντας τα αναμφισβήτητα οφέλη από την κατανάλωσή τους.   
Τα φρούτα, τα λαχανικά και οι χυμοί περιέχουν υψηλά επίπεδα οξέων, τα οποία είναι δυνατόν να προκαλέσουν ζημιά στα δόντια, αντισταθμίζοντας τα αναμφισβήτητα οφέλη από την κατανάλωσή τους.    Οι οδοντίατροι διαπιστώνουν ότι οι ασθενείς τους έχουν ολοένα και πιο καθαρά δόντια, αλλά με προβλήματα στο σμάλτο, τα οποία προκαλούνται από φρούτα, ιδίως εσπεριδοειδή, όπως τα πορτοκάλια.  

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό στα παιδιά. Eπικεφαλής του τμήματος οδοντιατρικής στη βασιλική ιατρική σχολή του Λονδίνου εξηγεί ότι ένα στα δύο παιδιά ηλικίας πέντε ετών παρουσιάζουν φθορά στο σμάλτο των δοντιών τους. Η επιστήμονας μάλιστα, συνιστά στα σχολεία να απαγορεύσουν τους χυμούς φρούτων και να προσφέρουν στη θέση τους νερό και γάλα.   

«Ας προσφέρουν τους χυμούς μόνο τα Σάββατα και να περιορίσουν την κατανάλωση φρούτων την ώρα των κύριων γευμάτων και όχι ανάμεσα στα γεύματα», προτείνει σε γονείς και αρμόδιες αρχές.
 

ΠΗΓΗ: iatronet.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr