ΥΓΕΙΑ

Ποιες τροφές αποτρέπουν τη δημιουργία θρόμβων του αίματος

Δημοσίευση 15 Μαΐου 2012, 20:57 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ποιες τροφές αποτρέπουν τη δημιουργία θρόμβων του αίματος
Facebook Twitter Whatsapp

Ένα συστατικό που ονομάζεται ρουτίνη, σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Harvard, μπορεί να αποτρέψει τη δημιουργία θρόμβων του αίματος και θα μπορούσε μελλοντικά να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη των εμφραγμάτων και των εγκεφαλικών.

Ένα συστατικό που ονομάζεται ρουτίνη, σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Harvard, μπορεί να αποτρέψει τη δημιουργία θρόμβων του αίματος και θα μπορούσε μελλοντικά να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη των εμφραγμάτων και των εγκεφαλικών.

Σύμφωνα με τους ερευνητές η συγκεκριμένη χημική ουσία εμποδίζει τη δράση του ενζύμου PDI, το οποίο συμμετέχει στο σχηματισμό θρόμβων.

Το συστατικό αυτό βρίσκεται στα μήλα, τα πορτοκάλια, τα κρεμμύδια, ακόμη και στο πράσινο και το μαύρο τσάι.

Σημειώνεται ότι οι επιστήμονες έλεγξαν τη δυνατότητα 500 διαφορετικών χημικών ουσιών για να μπλοκάρουν τη δράση του συγκεκριμένου ενζύμου. Η ρουτίνη διαπιστώθηκε ότι υπερέχει όλων των άλλων. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Clinical Investigation.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις