ΥΓΕΙΑ

Τα επτά βήματα της υγείας

Δημοσίευση 19 Μαρτίου 2013, 15:50 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Τα επτά βήματα της υγείας
Facebook Twitter Whatsapp
Επτά απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη κατά του καρκίνου και των καρδιακών ασθενειών, αναφέρει νέα έρευνα.
Επτά απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη κατά του καρκίνου και των καρδιακών ασθενειών, αναφέρει νέα έρευνα.
Υιοθετώντας τουλάχιστον έξι από τα επτά βήματα που προτείνει η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία, μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου κατά 51%.

Δεν είναι κάτι που δεν έχετε ακούσει ποτέ ή δε γνωρίζετε ήδη, απλά μένει να το πάρετε απόφαση και να κάνετε την αλλαγή.
Τι πρέπει να κάνετε: να εντάξετε στη ζωή σας την άσκηση, να διατηρείτε σε σταθερά και υγιή επίπεδα το βάρος σας, να ακολουθείτε υγιεινό τρόπο ζωής, να διατηρείτε σε υγιή επίπεδα χοληστερόλης, χαμηλή αρτηριακή πίεση, να ρυθμίζετε το σάκχαρο στο αίμα σας και να μην καπνίζετε.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία, αν κανείς βγάλει από τη «λίστα» το κάπνισμα και φροντίζοντας για τα υπόλοιπα έξι ή έστω πέντε βήματα, εμφανίζει 25% λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου συγκριτικά με εκείνους που δεν υιοθετούν κανέναν από αυτούς τους παράγοντες.

«Η τήρηση των επτά αυτών κανόνων σχετίζεται με μειωμένη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου» ανέφερε η επικεφαλής της μελέτης και επίκουρος καθηγήτρια στη σχολή Ιατρικής του πανεπιστημίου Northwestern University Feinberg του Σικάγο, Laura Rasmussen-Torvik.

«Αυτό βοηθά τους γιατρούς να δίνουν ξεκάθαρα μηνύματα στους ασθενείς τους για το τι μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι για να προστατέψουν την υγεία τους και να μειώσουν τις πιθανότητες να προσβληθούν από χρόνιες ασθένειες» πρόσθεσε.
Η υιοθέτηση έξι ή επτά βημάτων μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου κατά 51%.

«Το να κόψει κανείς το τσιγάρο είναι πολύ σημαντικό, όμως υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που πρέπει να φροντίζει κανείς αν θέλει να έχει μια υγιή ζωή» είπε ακόμη.

Στην έρευνα συμμετείχαν 13.253 άντρες και γυναίκες από τις ΗΠΑ, ενώ τα αποτελέσματα αυτής δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο «Circulation».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr