ΥΓΕΙΑ

Τεστ θα ανιχνεύει μελλοντικά προβλήματα υγείας

Δημοσίευση 12 Νοεμβρίου 2014, 09:33 / Ανανεώθηκε 12 Νοεμβρίου 2014, 09:33
Τεστ θα ανιχνεύει μελλοντικά προβλήματα υγείας
Facebook Twitter Whatsapp

Θα θέλατε να γνωρίζετε εκ των προτέρων αν θα εμφανίσετε καρκίνο, διαβήτη, καρδιακές ή άλλες ασθένειες;
 

Θα θέλατε να γνωρίζετε εκ των προτέρων αν θα εμφανίσετε καρκίνο, διαβήτη, καρδιακές ή άλλες ασθένειες;

Στα επόμενα χρόνια όσοι ζουν στην Αυστραλία θα είναι σε θέση –αν θέλουν- να γνωρίζουν από ποιες ασθένειες υπάρχει περίπτωση να απειληθεί η υγεία τους στο μέλλον, χάρη σε ένα επαναστατικό, γονιδιωματικό τεστ.

Το Ινστιτούτο Garvan, ένα από τα μεγαλύτερα ιατρικά, ερευνητικά κέντρα της χώρας θα είναι σύντομα σε θέση να διεξάγει τις αναλύσεις στα εργαστήριά του, χωρίς να χρειάζεται να αποστέλλονται τα δείγματα αίματος για γονιδιωματικό έλεγχο στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της The Daily Telegraph, μέσα στους επόμενους 12 μήνες το γενετικό αυτό τεστ θα είναι διαθέσιμο στους πολίτες της χώρας.

«Μία φορά στη διάρκεια κάθε γενιάς συμβαίνει κάτι, που αλλάζει δραματικά την κοινωνία» σχολίασε ο εκτελεστικός διευθυντής του ινστιτούτου, John Mattick. «Αυτό το τεστ είναι το ισοδύναμο των εμβολίων στις αρχές του 20ου αιώνα».

Οι ασθενείς με καρκίνο στο πάγκρεας εμφανίζουν τις ίδιες γενετικές μεταλλάξεις, που προκαλούν τον καρκίνο στους μαστούς και το έντερο. Η ανακάλυψη αυτή θα μπορούσε να αποδειχθεί σωτήρια σε συνδυασμό με το γονιδιωματικό τεστ, με τον καρκίνο να μην περιγράφεται πλέον από το όργανο στο οποίο εμφανίζεται, αλλά από τη γενετική μετάλλαξη που τον προκαλεί.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr