ΥΓΕΙΑ

Oι ξένες γλώσσες «τροχίζουν» τον νου

Δημοσίευση 14 Νοεμβρίου 2014, 15:42 / Ανανεώθηκε 14 Νοεμβρίου 2014, 15:01
Oι ξένες γλώσσες «τροχίζουν» τον νου
Facebook Twitter Whatsapp

Η γνώση μιας ή και παραπάνω ξένων γλωσσών εκτός από το ότι μας δίνει τη δυνατότητα επικοινωνίας με άλλους ανθρώπους και εμπλουτίζει το βιογραφικό μας, ταυτόχρονα… «τροχίζει» και το μυαλό μας.

Η γνώση μιας ή και παραπάνω ξένων γλωσσών εκτός από το ότι μας δίνει τη δυνατότητα επικοινωνίας με άλλους ανθρώπους και εμπλουτίζει το βιογραφικό μας, ταυτόχρονα… «τροχίζει» και το μυαλό μας.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, οι δίγλωσσοι μπορούν να επεξεργαστούν πιο αποτελεσματικά τις πληροφορίες που λαμβάνουν, σε σχέση με κάποιον που μιλά μόνο τη μητρική του γλώσσα, αναφέρει δημοσίευμα στο time.com.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Northwestern και το πανεπιστήμιο του Χιούστον μελέτησαν τις ικανότητες κατανόησης μιας ομάδας εθελοντών, χρησιμοποιώντας μαγνητικές τομογραφίες.

Βρήκαν ότι όσοι μιλούσαν πάνω από μία γλώσσα, επεξεργάζονταν καλύτερα τις άχρηστες λέξεις σε σχέση με τους μονόγλωσσους, των οποίων ο εγκέφαλος έδειξε ότι έπρεπε να «εργαστεί» πιο σκληρά για να ολοκληρώσει τις ίδιες πνευματικές εργασίες.

Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο Brain and Language.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr