ΥΓΕΙΑ

Ξανθός: Στα μέσα του 2016 οι νέες τιμές στα γενόσημα

Δημοσίευση 14 Οκτωβρίου 2015, 22:14 / Ανανεώθηκε 14 Οκτωβρίου 2015, 22:14
Ξανθός: Στα μέσα του 2016 οι νέες τιμές στα γενόσημα
Facebook Twitter Whatsapp

Από τα μέσα του 2016 θα ισχύσουν οι τιμές των γενόσημων και των φαρμάκων εκτός πατέντας, τόνισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο. 

Από τα μέσα του 2016 θα ισχύσουν οι τιμές των γενόσημων και των φαρμάκων εκτός πατέντας, τόνισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο

Στην παρούσα φάση, εξήγησε πως θα υπάρξει μείωση τιμών μόνο από την απώλεια προστατευτικού φραγμού του 2012 για τα γενόσημα και τα εκτός πατέντας φάρμακα. Όπως συγκεκριμένα σημείωσε- κατά την παρέμβασή του στις επιτροπές που επεξεργάζονται το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα - η μείωση των τιμών των συγκεκριμένων φαρμάκων είναι στοιχείο της συμφωνίας κι αναγνώρισε ως «εύλογη» την ένσταση της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας.

Αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, ο υπουργός Υγείας είπε πως θα δώσει την μάχη του με επιχειρήματα θέτοντας ως στόχο να διατηρηθεί ο «κόφτης» του 12% για τα εκτός πατέντας φάρμακα και του 7,8% για τα γενόσημα. Κατέληξε μάλιστα ενημερώνοντας πως η συνδρομή της Πολιτείας θα αφορά ένα συνολικό στρατηγικό σχέδιο για την βιωσιμότητα της φαρμακοβιομηχανίας.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr