ΥΓΕΙΑ

Ιστορική Συνεργασία Δημόκριτου και GSK για τη θεραπεία του καρκίνου

Δημοσίευση 16 Απριλίου 2018, 15:08 / Ανανεώθηκε 16 Απριλίου 2018, 15:08
Ιστορική Συνεργασία Δημόκριτου και GSK για τη θεραπεία του καρκίνου
Facebook Twitter Whatsapp

Στρατηγική Συμμαχία Δημόκριτου και GSK με σκοπό την ανεύρεση καινοτόμων φαρμάκων , με σκοπό τη νίκη στη μάχη με την επάρατη νόσο.

Ο «Δημόκριτος» και η φαρμακευτική εταιρία GlaxoSmithΚline (GSK) υπέγραψαν συμφωνητικό στρατηγικής συνεργασίας με σκοπό την αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων και την ανάπτυξη φαρμακευτικών ουσιών για τη θεραπεία του καρκίνου και άλλων σοβαρών ανθρώπινων ασθενειών.

Το συμφωνητικό βασίζεται σε προηγηθείσα συνεργασία των ερευνητών του «Δημόκριτου» με την GSK, που οδήγησε στην ανακάλυψη πολλά υποσχόμενων χημικών ουσιών, οι οποίες μπορεί να αποτελέσουν τη βάση για καινοτόμες προσεγγίσεις στη θεραπεία του καρκίνου.Η έρευνα θα πραγματοποιηθεί παράλληλα στο «Δημόκριτο» (από ερευνητική ομάδα της οποίας ηγείται ο Δρ. Ευστράτιος Στρατίκος) και στη GSK, στο πλαίσιο του προγράμματος "Discovery Partnerships with Academia" (DPAc) που συνδυάζει τις δεξιότητες της εταιρείας με αυτές επίλεκτων ερευνητικών ομάδων από όλο τον κόσμο με στόχο την πιο γρήγορη και αποτελεσματική ανακάλυψη καινοτόμων φαρμάκων.

Ο Δρ. Γιώργος Νούνεσης, διευθυντής και πρόεδρος του του «Δημόκριτου», επισήμανε ότι «αυτή η στρατηγική συνεργασία με μια εταιρία που είναι παγκόσμιος ηγέτης στην ανακάλυψη φαρμάκων, καταδεικνύει τη δυναμική αλλά και το βάθος της έρευνας που διεξάγεται στο Δημόκριτο. Αντιπροσωπεύει μια μοναδική ευκαιρία για να μεταφράσουμε τη γνώση που αποκτήθηκε μετά από πολλά χρόνια βασικής έρευνας, σε πιθανά φαρμακευτικά προϊόντα που θα βοηθήσουν ασθενείς που πάσχουν από απειλητικές για τη ζωή ασθένειες. Είμαστε ενθουσιασμένοι που επιλεχθήκαμε από τη GSK ως ένας από τους λίγους συνεργάτες του προγράμματος DPAc σε όλο το κόσμο».

Πηγή: ΑΠΕ 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr