ΥΓΕΙΑ

Η λήψη ασπιρίνης δίνει καλύτερα ποσοστά επιβίωσης στον καρκίνο

Δημοσίευση 28 Σεπτεμβρίου 2018, 01:01 / Ανανεώθηκε 27 Σεπτεμβρίου 2018, 12:11
Η λήψη ασπιρίνης δίνει καλύτερα ποσοστά επιβίωσης στον καρκίνο
Facebook Twitter Whatsapp
Οι ασθενείς με καρκίνο έχουν περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης, εάν παίρνουν κάθε μέρα ασπιρίνη, σύμφωνα με σημαντική ανασκόπηση 71 επιστημονικών μελετών, με στοιχεία από 520.000 ανθρώπους.

Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Κάρντιφ ανακάλυψαν ότι ο αριθμός των ασθενών, οι οποίοι ζούσαν μετά από καρκίνο, ήταν 20-30% μεγαλύτερος, εάν έπαιρναν τακτικά ασπιρίνη. Η εξάπλωση του καρκίνου σε άλλα μέρη του σώματος (μετάσταση) μειώθηκε, επίσης, σημαντικά, σε ασθενείς που παίρνουν το φάρμακο.

Ο Peter Elwood, επίτιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κάρντιφ, δήλωσε: "Η χρήση χαμηλής δόσης ασπιρίνης ως πρόληψη για την καρδιακή νόσο, το εγκεφαλικό επεισόδιο και τον καρκίνο είναι καλά εδραιωμένη, αλλά τώρα αναδεικνύεται ότι το φάρμακο μπορεί να έχει πολύτιμο ρόλο ως μια πρόσθετη θεραπεία και για τον καρκίνο.

Οι ασθενείς με καρκίνο θα πρέπει να ενημερωθούν για τα ευρήματά μας και να αποφασίσουν κατά την κρίση τους τι θα κάνουν, αξιολογώντας τους κινδύνους για την υγεία και τα οφέλη από την καθημερινή χρήση μιας χαμηλής δόσης. Απαιτούνται επειγόντως αποδεικτικά στοιχεία από περαιτέρω μελέτες".


Διαβάστε περισσότερα στο healthmag.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr