ΥΓΕΙΑ

Αντισυλληπτικό χάπι συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου στις ωοθήκες

Δημοσίευση 29 Σεπτεμβρίου 2018, 01:01 / Ανανεώθηκε 28 Σεπτεμβρίου 2018, 10:24
Αντισυλληπτικό χάπι συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου στις ωοθήκες
Facebook Twitter Whatsapp
Αντισυλληπτικό χάπι συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου των ωοθηκών. Οι ερευνητές δεν είναι βέβαιοι ότι η προστατευτική του επίδραση επεκτείνεται μόνο στα προϊόντα προγεστερόνης, όπως το μίνι χάπι και τα εμφυτεύματα.

Οι γυναίκες, που παίρνουν αντισυλληπτικό χάπι στη σύγχρονη μορφή του (με συνδυασμό ουσιών), έχουν μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των ωοθηκών από ό, τι οι γυναίκες που δεν λαμβάνουν ορμονική αντισύλληψη, σύμφωνα με έρευνα.

Η μελέτη υποστηρίζει προηγούμενα ευρήματα για ένα αντισυλληπτικό χάπι, που περιέχει τεχνητές εκδοχές τόσο οιστρογόνων όσο και προγεστερόνης. Οι σύγχρονες μορφές του χαπιού περιέχουν διαφορετικές δόσεις συνθετικού οιστρογόνου και διαφορετικούς τύπους προγεστερόνης και μερικές φορές λαμβάνονται συνεχώς.

Όπως αναφέρει το BMJ, ερευνητές από τα Πανεπιστήμια του Αμπερντίν και της Κοπεγχάγης χρησιμοποίησαν μια βάση δεδομένων της Δανίας, η οποία συγκεντρώνει πληροφορίες σε εθνικό επίπεδο σχετικά με τις συνταγές αντισυλληπτικών, που χορηγούνται σε άτομα με άλλα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των αρχείων καρκίνου.


Διαβάστε περισσότερα στο healthmag.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr