ΥΓΕΙΑ

Υποξεία θυρεοειδίτιδα: Με ποια συμπτώματα εκδηλώνεται και πώς αντιμετωπίζεται

Δημοσίευση 21 Φεβρουαρίου 2019, 22:00 / Ανανεώθηκε 21 Φεβρουαρίου 2019, 14:55
Υποξεία θυρεοειδίτιδα: Με ποια συμπτώματα εκδηλώνεται και πώς αντιμετωπίζεται
Facebook Twitter Whatsapp

Οι παθήσεις του θυρεοειδούς δεν είναι μόνο ο υποθυρεοειδισμός, ο υπερθυρεοειδισμός ή η νόσος Hashimoto. Υπάρχουν πολλές διαταραχές που μπορεί να τον προσβάλουν και οι οποίες δεν γίνονται πάντοτε αμέσως αντιληπτές. Μία από τις λιγότερο γνωστές στο ευρύ κοινό είναι η υποξεία θυρεοειδίτιδα.

 

Πρόκειται για μια πάθηση, που χαρακτηρίζεται από επώδυνη διόγκωση του θυρεοειδούς αδένα, εξαιτίας φλεγμονής και η οποία σε πολλές περιπτώσεις εμφανίζεται μετά από μία ίωση του ανώτερου αναπνευστικού, όπως η γρίπη ή η παρωτίτιδα.

Όπως εξηγεί η ενδοκρινολόγος Παρή Ράπτη, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Μιλάνου, η υποξεία θυρεοειδίτιδα μπορεί να προκαλέσει διάφορα συμπτώματα. Πολλοί ασθενείς (αλλά όχι όλοι) αναφέρουν ως πρώτο σύμπτωμα πόνο στην ανατομική θέση του θυρεοειδούς αδένα.

Οι ασθενείς μπορεί ακόμα να αισθάνονται έντονη καταβολή δυνάμεων, μυαλγία και κακοδιαθεσία. Ο θυρεοειδής τους γίνεται ολοένα και πιο ευαίσθητος στο άγγιγμα και μπορεί να εμφανίσουν πυρετό, ο οποίος είναι χαμηλός (μέχρι 38,3 βαθμούς Κελσίου) και φθάνει ακόμα και τους 40 βαθμούς.

 

Διαβάστε περισσότερα στο healthmag.gr

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις