ΥΓΕΙΑ

Από σούπα νυχτερίδας ίσως να ξεκίνησε ο κοροναϊός

Δημοσίευση 24 Ιανουαρίου 2020, 18:00 / Ανανεώθηκε 24 Ιανουαρίου 2020, 18:45
Από σούπα νυχτερίδας ίσως να ξεκίνησε ο κοροναϊός
Facebook Twitter Whatsapp

Μία άλλη πιθανή πηγή του κακού είναι τα φίδια που διακινούνται στο εμπόριο της κινεζικής πόλης Ουχάν

Ο θανατηφόρος κοροναϊός που μέχρι στιγμής έχει σκοτώσει 17 ανθρώπους ενδέχεται να έχει εξαπλωθεί από σούπα νυχτερίδας που είναι δημοφιλές πιάτο στην πόλη Ουχάν της Κίνα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Mirror που επικαλείται δημοσίευμα του περιοδικού Chinese Science Bulletin, οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι νυχτερίδες μπορούν να «φιλοξενούν» τον θανατηφόρο ιό.

Μία εικόνα που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και δείχνει ένα κοριτσάκι να τρώει με τσόπστικς τη σούπα νυχτερίδας προκάλεσε ανησυχία καθώς οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ίσως η νυχτερίδα είναι ξενιστής του νέου ιού.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς επιστήμονες, μία άλλη πιθανή πηγή του κακού είναι τα φίδια που διακινούνται στο εμπόριο της κινεζικής πόλης Ουχάν, για τροφή στους πολίτες.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι Κινέζου επιστήμονες έχουν ήδη αναλύσει το DNA του νέου ιού και δοκιμάζουν αντιβιοτικά που μπορούν να τον εξοντώσουν.

Μελέτη από πέντε κινεζικά πανεπιστήμια διαπίστωσε ότι ο κοροναϊός έχει πολλά κοινά με τον ιό SARS, ο οποίος προέρχεται από νυχτερίδες, όμως υπάρχουν σημαντικές διαφορές που τον κάνουν ξεχωριστό.

Οι ειδικοί συγκλίνουν όλο και περισσότερα στην πιθανή αιτία εξάπλωσης του ιού από τα φίδια και ειδικά της κόμπρας και του φιδιού Κρέιτ, τα οποία προτιμώνται στην κινεζική κουζίνα.