ΥΓΕΙΑ

Κορωνοϊός: Νέες οδηγίες από τον ΠΟΥ για τη χρήση μάσκας – Πότε πρέπει να φοριέται

Δημοσίευση 6 Απριλίου 2020, 21:00 / Ανανεώθηκε 6 Απριλίου 2020, 21:46
Κορωνοϊός: Νέες οδηγίες από τον ΠΟΥ για τη χρήση μάσκας – Πότε πρέπει να φοριέται
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Στο ζήτημα της μάσκας και της προστασίας έναντι του κορωνοϊού αναφέρθηκε εκ νέου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας 

Στο ζήτημα της μάσκας και της προστασίας έναντι του κορωνοϊού αναφέρθηκε εκ νέου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εξάπλωσης της πανδημίας στον πλανήτη.

Κατά τη διάρκεια της ημερήσιας ενημέρωσης, επισημάνθηκε ότι η γενική χρήση μάσκας προτείνεται να επιβληθεί μόνο σε περιπτώσεις όπου δύσκολα μπορούν να εφαρμοστούν τα μέτρα του πλυσίματος χεριών και της κοινωνικής απόστασης. Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, οι αξιωματούχοι του Οργανισμού προειδοποίησαν ότι οι μάσκες δεν αποτελούν «θαυματουργή λύση» για την εξάλειψη της πανδημίας.

Οι μάσκες μόνες τους δεν είναι «θαυματουργή λύση» και η εκτεταμένη χρήση τους στον πληθυσμό δικαιολογείται μόνο σε περιπτώσεις περιορισμένης πρόσβασης σε νερό για το πλύσιμο των χεριών ή όταν η σωματική αποστασιοποίηση είναι δύσκολη, δήλωσε χαρακτηριστικά ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ελληνικές αρχές προκρίνουν τη χρήση μάσκας μόνο για τους ασθενείς, το νοσηλευτικό προσωπικό και τους συνοδούς ασθενών.