ΥΓΕΙΑ

Πώς θα προστατεύσουμε τα χέρια μας από τη συχνή χρήση αντισηπτικού

Δημοσίευση 8 Απριλίου 2020, 11:00 / Ανανεώθηκε 8 Απριλίου 2020, 11:04
Πώς θα προστατεύσουμε τα χέρια μας από τη συχνή χρήση αντισηπτικού
Facebook Twitter Whatsapp

Χρήσιμες συμβουλές από τον καθηγητή δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δ. Ρηγόπουλο, μέσα από την εκπομπή «Εκτός Γραμμής». 

Η συχνή χρήση αντισηπτικών έχει αρχίσει να αφήνει τα σημάδια της στα χέρια αρκετών και ο καθηγητής δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δ. Ρηγόπουλος έδωσε χρήσιμες συμβουλές, μέσω της εκπομπής «Εκτός Γραμμής», με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα.

«Έχουμε βγάλει κάποιες οδηγίες γι’ αυτό το ζήτημα. Η  πρώτη μας επιλογή  πρέπει να είναι το πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι. Πολλές φορές, σωστό, αυτό δεν είναι εύκολο και γι’ αυτό καταφεύγουμε στα αντισηπτικά. Αυτά έχουν μέσα αλκοόλη συνήθως πάνω από 70%, για να είναι αποτελεσματικά, με συνέπεια η συχνή χρήση τους μπορεί να απολιπάνει το δέρμα και να δημιουργηθεί   κάποια δερματίτιδα», υπογράμμισε ο κ. Ρηγόπουλος.

«Η δερματίτιδα αποκαθίσταται, δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Μια καλή λύση είναι να χρησιμοποιούμε μιας καλής ποιότητας ενυδατική κρέμα χεριών. Προσοχή, όταν πλένουμε τα χέρια  μας, να μην είναι καυτό το νερό γιατί μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα», πρόσθεσε.