ΥΓΕΙΑ

Κορωνοϊός: Νέα ημερήσια αύξηση ρεκόρ των κρουσμάτων παγκοσμίως - ΠΟΥ: Τέλος στις δοκιμές υδροξυχλωροκίνης

Δημοσίευση 4 Ιουλίου 2020, 20:00 / Ανανεώθηκε 4 Ιουλίου 2020, 21:09
Κορωνοϊός: Νέα ημερήσια αύξηση ρεκόρ των κρουσμάτων παγκοσμίως - ΠΟΥ: Τέλος στις δοκιμές υδροξυχλωροκίνης
Photo: ΑΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Νέα ημερήσια αύξηση ρεκόρ των κρουσμάτων σήμερα κατά 212.326 ανακοίνωσε ο ΠΟΥ, τερματίζοντας παράλληλα τις δοκιμές της υδροξυχλωροκίνης και του Lopinavir/Ritonavir για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Νέα ημερήσια αύξηση ρεκόρ των κρουσμάτων της επιδημίας του νέου κορωνοϊού κατά 212.326 κατέγραψε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Παράλληλα, ο Οργανισμός ανακοίνωσε ότι τερματίζει τις κλινικές δοκιμές του σχήματος Solidarity για τα φάρμακα υδροξυχλωροκίνη και Lopinavir/Ritonavir

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις στον αριθμό των κρουσμάτων προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Βραζιλία και την Ινδία, σύμφωνα με τον ημερήσιο απολογισμό. Το προηγούμενο ημερήσιας αύξησης κρουσμάτων είχε καταγραφεί στις 28 Ιουνίου (+189.077). Οι θάνατοι παρέμειναν σχετικά σταθεροί στους 5.000 περίπου.

Σύμφωνα με απολογισμό του Reuters, ο αριθμός των κρουσμάτων παγκοσμίως ξεπέρασε χθες τα 11 εκατομμύρια, ξεπερνώντας άλλο ένα όριο στην εξάπλωση της επιδημίας που έχει σκοτώσει περισσότερο από μισό εκατομμύριο ανθρώπους μέσα σε επτά μήνες.

Τέλος στις κλινικές δοκιμές της υδροξυχλωροκίνης 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι τερματίζει τις κλινικές δοκιμές του σχήματος Solidarity για τα φάρμακα υδροξυχλωροκίνη και Lopinavir/Ritonavir. 

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των δοκιμών του σχήματος Solidarity έδειξαν ότι η υδροξυχλωροκίνη και το αντιρετροϊκό Lopinavir/Ritonavir κατά του HIV «δείχνουν περιορισμένη ή καθόλου μείωση της θνητότητας νοσηλευομένων ασθενών της Covid-19».

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι η απόφαση τερματισμού των δοκιμών αφορά μόνο τις δοκιμές επί νοσηλευομένων ασθενών και δεν αφορά άλλες έρευνες όπου τα σκευάσματα χρησιμοποιούνται σε μη νοσηλευόμενους ασθενείς ή ως προφύλαξη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ