ΥΓΕΙΑ

«Καμπανάκι» Μαγιορκίνη για κορωνοϊό: «Προοίμιο δεύτερου κύματος τα “ορφανά” κρούσματα»

Δημοσίευση 13 Ιουλίου 2020, 07:00 / Ανανεώθηκε 13 Ιουλίου 2020, 07:26
«Καμπανάκι» Μαγιορκίνη για κορωνοϊό: «Προοίμιο δεύτερου κύματος τα “ορφανά” κρούσματα»
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Ο επίκουρος καθηγητής υγιεινής και επιδημιολογίας ιατρικής σχολής ΕΚΠΑ τόνισε ότι τα κρούσματα κορωνοϊού που εμφανίζονται στη χώρα μας και δεν συνδέονται με άλλα, αποτελούν το πρώτο σημάδι ενός νέου κύματος.

Συναγερμός έχει ξεσπάσει στις υγειονομικές αρχές για την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας, αλλά και με την εμφάνιση «ορφανών» σε διάφορες περιοχές.

Την ώρα που το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, οι ειδικοί ανησυχούν για νέο κύμα της πανδημίας, καθώς όπως τόνισε ο Γκίκας Μαγιορκίνης υπάρχει το πρώτο σημάδι…

Ο επίκουρος καθηγητής υγιεινής και επιδημιολογίας ιατρικής σχολής ΕΚΠΑ, ερωτηθείς για ένα ενδεχόμενο δεύτερο κύμα πανδημίας, τόνισε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ότι τα ορφανά κρούσματα αποτελούν ένα πρώτο σημάδι ενός νέου κύματος. «Η κινητικότητα, με αυξημένο αριθμό ορφανών κρουσμάτων, είναι ένα πιθανό προοίμιο δεύτερου κύματος», τόνισε.

Ο καθηγητής σημείωσε πως οι αρχές βρίσκονται σε αυξημένη επαγρύπνηση και προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται και το τεστ των 72 ωρών που απαιτείται πλέον να φέρουν οι τουρίστες πριν μπουν στην Ελλάδα από τον Προμαχώνα. «Μας ανησυχεί η εισαγωγή των ατόμων από τον Προμαχώνα. Εκεί πέρα το ποσοστό θετικών κρουσμάτων είναι υψηλό», είπε χαρακτηριστικά. 

Επαρκή τα μέτρα

Ο ίδιος σημείωσε πως τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας είναι επαρκή απλά θα πρέπει να τηρούνται. «Τα μέτρα που έχουν προταθεί είναι επαρκή. Αυτό που χρειάζεται είναι η εφαρμογή και επιτήρησή τους», δήλωσε.