current views are: 11

22 Ιουλίου 2020
Δημοσίευση09:15

Αυτό είναι το καλύτερο ψωμί σύμφωνα με αμερικανό καρδιοχειρούργο

Από ποια συστατικά που περιέχονται στα ψωμιά πρέπει να μένουμε μακριά σύμφωνα με τον αμερικανό καρδιοχειρούργο.

Δημοσίευση 09:15’

Από ποια συστατικά που περιέχονται στα ψωμιά πρέπει να μένουμε μακριά σύμφωνα με τον αμερικανό καρδιοχειρούργο.

Οι περισσότεροι έχουν την αντίληψη ότι τρώγοντας μόνο ψωμί ολικής άλεσης ή χωρίς γλουτένη κάνουν καλό στην υγεία τους. Ωστόσο αμερικανός καρδιοχειρούργος φαίνεται ότι έχει αντίθετη άποψη και σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το ψωμί που πρέπει να καταναλώνουμε είναι ένα και μοναδικό και είναι αυτό πυο δεν περιέχει «λεκτίνες».

Συγκεκριμένα, ο Dr. Steven Gundry συμβουλεύει να μένουμε μακριά από τις «λεκτίνες» ή αλλιώς τοξικές, φυτικές πρωτεΐνες που βρίσκονται στο σιτάρι, αλλά και σε προϊόντα χωρίς γλουτένη. Όπως λέει ο ίδιος, όταν καταναλώνουμε λεκτίνες, «προκαλούν ένα είδος χημικού πολέμου στο σώμα μας», που μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονώδεις αντιδράσεις οι οποίες οδηγούν σε αύξηση του βάρους και σε προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με τον Dr. Steven Gundry το μόνο ψωμί που μπορούμε να τρώμε είναι αυτό που παράγει η αμερικάνικη εταιρεία “Barely Bread”, το οποίο φτιάχνεται με αλεύρι αμυγδάλου, σπόρων και καρύδας και δεν περιέχει καθόλου σιτηρά, ταιριάζοντας απόλυτα σε μία διατροφή χωρίς λεκτίνη. Μάλιστα, όπως αναφέρουν στο site τους, το ψωμί τους είναι πιο υγιεινό από τις gluten-free φρατζόλες που ισχυρίζονται ότι είναι υγιεινές αλλά φορτώνουν τους καταναλωτές με επιπλέον υδατάνθρακες και ζάχαρη.