ΥΓΕΙΑ

Μαγιορκίνης για μετάλλαξη κορωνοϊού: «Ψυχραιμία»

Δημοσίευση 21 Δεκεμβρίου 2020, 07:00 / Ανανεώθηκε 21 Δεκεμβρίου 2020, 07:21
Μαγιορκίνης για μετάλλαξη κορωνοϊού: «Ψυχραιμία»
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ αναφέρθηκε στο φαινόμενο που εμφανίστηκε στη Βρετανία και «τρόμαξε» κόσμο και ειδικούς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σκεπτικός εμφανίστηκε σε ανάρτησή του ο Γκίκας Μαγιορκίνης, αναφορικά με τη μετάλλαξη του κορωνοϊού που εντοπίστηκε στην Αγγλία και τονίζεται ότι πιθανόν ο ιός να μεταδίδεται ευκολότερα.

Ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ συνέστησε ψυχραιμία και τόνισε ότι η συγκεκριμένη μετάλλαξη έχει εμφανιστεί από τον Σεπτέμβρη στη χώρα, αλλά και στη Νότια Αφρική και στην Ουαλία.

Η ανάρτηση του Γκίκα Μαγιορκίνη

«Εξακολουθώ να είμαι πολύ σκεπτικός για την επίδραση της μετάλλαξης που λένε ότι πιθανόν να μεταδίδεται ευκολότερα (την οποία και ανέφερα την προηγούμενη εβδομάδα).

Να επισημάνω ότι η συγκεκριμένη μετάλλαξη στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει περιγραφεί από το Σεπτέμβριο, ενώ την έχουν βρει και στη Νότιο Αφρική (αναπτύχθηκε ανεξάρτητα). Επίσης έχει βρεθεί ΚΑΙ στην Ουαλία (αν και δεν φαίνεται στο διάγραμμα παρακάτω) όπου αναπτύχθηκε ανεξάρτητα.
Θεωρώ ότι θα πρέπει πρώτα οι επιστήμονες να κάνουν επαρκείς αναλύσεις μεταδοτικότητας για αυτά τα φαινόμενα που είναι εξαιρετικά αμφισβητούμενα πριν κάνουν δυνατούς ισχυρισμούς. Ακόμα και ΑΝ έχουν κάποια επίδραση στην μετάδοση θα είναι τόσο μικρή που δεν θα έχει και κάποια πρακτική σημασία.

Συστήνω λοιπόν ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ, ακόμα και αυτοί που βαράνε τα "καμπανάκια" λένε ότι διατηρούμε το σχέδιο ως έχει. Κρατάμε τα μέτρα και περιμένουμε τα εμβόλια που όλοι παραδέχονται ότι η μετάλλαξη δεν θα επηρεάσει».

Εξακολουθώ να είμαι πολύ σκεπτικός για την επίδραση της μετάλλαξης που λένε ότι πιθανόν να μεταδίδεται ευκολότερα (την...

Posted by Gkikas Magiorkinis on Sunday, December 20, 2020

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr