ΥΓΕΙΑ

Βρετανική έρευνα: Ένας στους οκτώ ασθενείς με κορωνοϊό επιστρέφει στο νοσοκομείο εντός 140 ημερών και καταλήγει

Δημοσίευση 18 Ιανουαρίου 2021, 16:00 / Ανανεώθηκε 18 Ιανουαρίου 2021, 16:43
Βρετανική έρευνα: Ένας στους οκτώ ασθενείς με κορωνοϊό επιστρέφει στο νοσοκομείο εντός 140 ημερών και καταλήγει
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Τι έδειξε έρευνα του Πανεπιστημίου του Λέστερ με στοιχεία από τη Βρετανία. Καταστροφικές οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του κορωνοϊού.

Περίπου ένας στους τρεις ασθενείς με κορωνοϊό εισάγονται ξανά στο νοσοκομείο σε διάστημα πέντε μηνών, ενώ ένας στους οκτώ πεθαίνουν από επιπλοκές που σχετίζονται με την Covid-19 αποκάλυψε βρετανική έρευνα του Πανεπιστημίου του Λέστερ.

Ειδικότερα, μετά από έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Λέστερ σε συνεργασία με το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών της Βρετανίας, διαπιστώθηκε πως από τα 47.780 άτομα που πήραν εξιτήριο από βρετανικό νοσοκομείο στο πρώτο κύμα, το 29,4% επέστρεψε εντός 140 ημερών και το 12,3% πέθανε.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι καταστροφικές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του κορωνοϊού μπορούν να προκαλέσουν σε πολλούς ασθενείς καρδιακά προβλήματα, διαβήτη και χρόνιες παθήσεις του ήπατος και των νεφρών.

Ο συγγραφέας της μελέτης Kamlesh Khunti, καθηγητής διαβήτη πρωτοβάθμιας περίθαλψης στο Πανεπιστήμιο του Λέστερ, δήλωσε στην Telegraph ότι αυτή ήταν η «μεγαλύτερη μελέτη ατόμων που πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά την εισαγωγή τους με Covid-19».

Ο καθηγητής Khunti τόνισε μάλιστα πως «οι άνθρωποι φαίνεται να πηγαίνουν σπίτι, να εμφανίζουν επιπλοκές, να επιστρέφουν και στο τέλος να πεθαίνουν. Βλέπουμε ότι σχεδόν το 30 τοις εκατό έχει νοσηλευτεί ξανά στο νοσοκομείο. Οι αριθμοί είναι αρκετά μεγάλοι».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη μελέτη δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από ειδικούς εκτός του Πανεπιστημίου του Λέστερ ενώ τα ανησυχητικά στατιστικά βασίζονται σε αρχικά δεδομένα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr