ΥΓΕΙΑ

Κορωνοϊός: Να κάνω νέο τατουάζ ή να περιμένω να κάνω το εμβόλιο; Ειδικοί απαντούν

Δημοσίευση 21 Μαρτίου 2021, 11:00 / Ανανεώθηκε 21 Μαρτίου 2021, 11:13
Κορωνοϊός: Να κάνω νέο τατουάζ ή να περιμένω να κάνω το εμβόλιο; Ειδικοί απαντούν
Facebook Twitter Whatsapp

Οι γιατροί επισημαίνουν πως τόσο τα τατουάζ όσο και τα εμβόλια, σε μικρή μερίδα του πληθυσμού, μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς στο δέρμα, πρηξίματα κ.λπ., αντιδράσεις που όμως είναι παροδικές.

Καθώς οι εμβολιασμοί κατά της Covid 19 προχωρούν σε όλο τον κόσμο, αλλά όχι απαραίτητα με το ρυθμό που κάποιοι επιθυμούσαν, εμφανίστηκε και το αυτό το ερώτημα που θέτουν όσοι σκέφτονται το επόμενο διάστημα να αποκτήσουν ένα νέο τατουάζ στο χέρι/μπράτσο ή να εμπλουτίσουν αυτό που ήδη έχουν.

Αυτοί λοιπόν αναρωτιούνται αν θα πρέπει να περιμένουν να κάνουν πρώτα το εμβόλιο και μετά να κάνουν τατουάζ.

Το περιοδικό Allure τονίζει πως συγκεκριμένη απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν υπάρχει, αφού μέχρι στιγμής οι ηλικίες που λαμβάνουν το εμβόλιο δεν... συνηθίζουν να κάνουν τατουάζ.

Ωστόσο, στο άρθρο, γιατροί αναφέρουν πως δεν υπάρχει καμιά οδηγία από την επιστημονική κοινότητα που να παροτρύνει όσους έχουν ή θέλουν να κάνουν τατουάζ να αποφύγουν το εμβόλιο, ούτε έχει υπάρξει κάποιος επίσημος επιστημονικός συσχετισμός ανάμεσα στα δύο: τατουάζ και νέα εμβόλια (ανεξάρτητα από τον τύπο ή την εταιρεία παραγωγής του εμβολίου).

Άρα επίσημα καμιά παρενέργεια δεν συνδέει τα τατουάζ με τα εμβόλια. Όμως οι γιατροί επισημαίνουν πως το μόνο που ισχύει, είναι πως τόσο τα τατουάζ όσο και τα εμβόλια, σε μικρή μερίδα του πληθυσμού, μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς στο δέρμα, πρηξίματα κ.λπ., αντιδράσεις που όμως είναι παροδικές.

Για αυτό και μόνο το λόγο οι γιατροί προτείνουν να αποφύγει κανείς να κάνει τατουάζ στο ίδιο σημείο όπου σκοπεύει να κάνει το εμβόλιο και φυσικά, αν κάποιος εμφανίσει ερεθισμό από το εμβόλιο να αποφύγει στο άμεσο μέλλον μετά τον εμβολιασμό να κάνει τατουάζ στο ίδιο σημείο.

Πηγή: sigmalive.com

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr