ΥΓΕΙΑ

Κορωνοϊός: Καλά νέα για το φάρμακο, τι αποκάλυψε ο Μπουρλά - Τι είπε για εμβολια, μεταλλάξεις

Δημοσίευση 8 Οκτωβρίου 2021, 07:00 / Ανανεώθηκε 8 Οκτωβρίου 2021, 07:02
Κορωνοϊός: Καλά νέα για το φάρμακο, τι αποκάλυψε ο Μπουρλά - Τι είπε για εμβολια, μεταλλάξεις
Facebook Twitter Whatsapp

«Ελπίζω σε καλά νέα για το φάρμακο του κορωνοϊού. Κανένα στέλεχος δεν ξεφεύγει από τα εμβόλια» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer.

Αισιόδοξος για τις μελέτες που αφορούν το φάρμακο που θα χορηγείται από το στόμα κατά του κορωνοϊού και καθησυχαστικός για τα εμβόλια και τις μεταλλάξεις εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer.

Ο Αλμπέρτ Μπουρλά δήλωσε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρχουν στοιχεία για το φάρμακο που ετοιμάζει η Pfizer κατά του κορωνοϊού, αλλά και καθησυχαστικός όσον αφορά τα εμβόλια και την κάλυψη που παρέχουν για τις μεταλλάξεις του ιού.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ σχετικά με το νέο αντιικό φάρμακο αυτό είπε ότι είναι ένα φάρμακο που θα χορηγείται από το στόμα και η διαφορά σε σχέση με τα ενέσιμα είναι ότι μπορεί να δίνεται στο σπίτι. «Οι μελέτες γίνονται αυτή τη στιγμή κι έτσι είμαστε αισιόδοξοι αλλά ποτέ δεν ξέρουμε πριν οι μελέτες αποκαλύψουν τα αποτελέσματα. Έχουμε πολλούς λόγους να πιστεύουμε ότι η μελέτη θα είναι επιτυχής, ελπίζω ότι θα είναι καλά τα νέα και θα ξέρουμε πριν το τέλος του χρόνου» είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer.

Παράλληλα, σε δήλωση του στον Ελεύθερο Τύπο ο κ. Μπουρλά είπε ότι «παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη των νέων στελεχών του κορωνοϊού. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα που να εκφεύγει από τις δυνατότητες του εμβολίου. Κάποια στιγμή θα εμφανιστεί όμως οι δυνατότητες που μας προσφέρει η τεχνολογία mRNA μας επιτρέπει μέσω μιας διαδικασίας αλλαγής κωδικού στο εμβόλιο να δημιουργήσουμε ένα νέο εμβόλιο μέσα σε 100 ημέρες». Όπως εξήγησε ο κ. Μπουρλά «είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος γιατί είμαι Έλληνας, αλλά και γιατί πιστεύω στη δύναμη της επιστήμης».

Σε ερώτηση για το ότι η Pfizer ζητά από τον FDA να εγκρίνει την επείγουσα χρήση του εμβολίου της εταιρείας για τα παιδιά 5-11 ετών και κατά πόσο αυτό είναι ασφαλές ο κ. Μπουρλά ανέφερε ότι «εμείς για να υποβάλλουμε αίτηση σημαίνει ότι αισθανόμαστε πολύ δυνατά ότι είναι αποτελεσματικό, ότι είναι ασφαλές και ότι χρειάζεται. Φυσικά θα πρέπει πρώτα να μιλήσουν οι αρχές κι εφόσον το εγκρίνουν όπως και περιμένω τότε συμβουλεύω όλους να το κάνουν».

Για την τρίτη δόση του εμβολίου είπε ότι «διάφορες χώρες και διάφορες αρχές την έχουν συστήσει. Μερικοί πολύ πιο ευρέως από ότι άλλες χώρες κι ότι θα αποφασίσει η ΕΕ νομίζω θα πρέπει να ακολουθηθεί κι εδώ».

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr