ΥΓΕΙΑ

Κορωνοϊός – Μανωλόπουλος: «Χάθηκε ο στόχος για τείχος ανοσίας στην Ελλάδα» - Έως και 2.500.000 οι ανεμβολίαστοι

Δημοσίευση 17 Οκτωβρίου 2021, 12:00 / Ανανεώθηκε 17 Οκτωβρίου 2021, 12:52
Κορωνοϊός – Μανωλόπουλος: «Χάθηκε ο στόχος για τείχος ανοσίας στην Ελλάδα» - Έως και 2.500.000 οι ανεμβολίαστοι
Facebook Twitter Whatsapp

«Τι άλλο να κάνουμε για να πείσουμε τον κόσμο», αναρωτήθηκε ο καθηγητής Φαρμακολογίας.

Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας αλλά και την διαδικασία του εμβολιασμού, μίλησε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος σημειώνοντας πως έχει χαθεί ο στόχος για τείχος ανοσίας απέναντι στον κορωνοϊό.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά στο Mega το πρωί της Κυριακής, ως «δύσκολη ερώτηση και πολύ δύσκολη εξίσωση» χαρακτήρισε το πώς θα πειστούν να εμβολιαστούν οι ανεμβολίαστοι, τονίζοντας δε ότι υπάρχουν ακόμα 2-2,5 εκατομμύρια ανθρώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί στην Ελλάδα.

Στο ερώτημα τι άλλο πρέπει να κάνει η κυβέρνηση για να τους πείσει ο καθηγητής ήταν σαφής. «Υπάρχει ένα όριο ‘’εκμαυλισμού’’ που μπορούμε να ωθήσουμε την κοινωνία. Δώσαμε το καλοκαίρι 150 ευρώ στους νέους. Τι να κάνουμε τώρα; Να δίνουμε 500 ευρώ για να εμβολιάζονται;» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Μανωλόπουλο ο στόχος για τείχος ανοσίας μέσω εμβολιασμού έχει χαθεί. «Βέβαια, κάθε ένας που εμβολιάζεται είναι κέρδος τόσο για τον ίδιο όσο και για την κοινωνία. Ο στόχος θα επιτευχθεί μέσα από την φυσική ανοσία. Αρκετοί θα μολυνθούν, κάποιοι θα φτάσουν στις ΜΕΘ, και θα φτάσουμε στην ανοσία μέσα από αυτό τον έμμεσο, δύσκολο και πολύ δυσάρεστο», συμπλήρωσε με έκδηλο τον προβληματισμό του.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr