ΥΓΕΙΑ

Κορωνοϊός: Κίνηση-ματ από Pfizer - Η τρίτη δόση του εμβολίου της εξουδετερώνει την Όμικρον

Δημοσίευση 9 Δεκεμβρίου 2021, 07:00 / Ανανεώθηκε 4 Ιανουαρίου 2022, 20:50
Κορωνοϊός: Κίνηση-ματ από Pfizer - Η τρίτη δόση του εμβολίου της εξουδετερώνει την Όμικρον
Facebook Twitter Whatsapp

Τα πρώτα καλά νέα στο μέτωπο που κορωνοϊού, έπειτα από πολύ καιρό.

Στην πρώτη επίσημη ανακοίνωση της φαρμακοβιομηχανίας για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων απέναντι στην παραλλαγή Όμικρον, οι δύο εταιρείες αναφέρουν ότι η αναμνηστική δόση ανεβάζει τα επίπεδα εξουδετερωτικών αντισωμάτων κατά 25 φορές.

Αυτά τα επίπεδα αντισωμάτων συνδέονται με υψηλή αποτελεσματικότητα τόσο έναντι του ιού όσο και αυτών των παραλλαγών. Μια τρίτη δόση αυξάνει επίσης έντονα τα επίπεδα των CD8+ Τ κυττάρων έναντι πολλαπλών επιτόπων πρωτεΐνης ακίδας που θεωρείται ότι συσχετίζονται με την προστασία έναντι σοβαρής νόσου.

«Αν και δύο δόσεις του εμβολίου μπορεί ακόμα να προσφέρουν προστασία έναντι σοβαρής νόσου που προκαλείται από το στέλεχος Όμικρον, είναι σαφές από αυτά τα προκαταρκτικά δεδομένα ότι η προστασία βελτιώνεται με μια τρίτη δόση του εμβολίου μας», δήλωσε ο Άμπερτ Μπουρλά, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer.

«Η διασφάλιση του πλήρους εμβολιασμού όσο το δυνατόν περισσότερων ατόμων με τις δύο πρώτες δόσεις και η χορήγηση αναμνηστικής παραμένει ο καλύτερος τρόπος δράσης για την πρόληψη της εξάπλωσης του COVID-19», πρόσθεσε.

«Συνεχίζουμε με την ίδια δυναμική να εργαζόμαστε για ένα προσαρμοσμένο εμβόλιο το οποίο, πιστεύουμε, θα συμβάλει στην πρόκληση υψηλού επιπέδου προστασίας έναντι της νόσου COVID-19 που προκαλείται από τη Όμικρον, καθώς και σε παρατεταμένη προστασία σε σύγκριση με το τρέχον εμβόλιο», δήλωσε από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος και Συνιδρυτής της BioNTech.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr