ΥΓΕΙΑ

Νέα έρευνα για το σεξ: Οι προσποιητοί οργασμοί μας «εκπαιδεύουν» στην επίτευξη αληθινών

Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου 2022, 09:00 / Ανανεώθηκε 29 Ιανουαρίου 2022, 09:02
Νέα έρευνα για το σεξ: Οι προσποιητοί οργασμοί μας «εκπαιδεύουν» στην επίτευξη αληθινών
Facebook Twitter Whatsapp

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως οι γυναίκες που προσποιούνταν οργασμούς, είχαν και πιο συχνούς πραγματικούς οργασμούς.

Πανδημία, έρωτας με... το σταγονόμετρο. Και κάπου στη συνάρτηση, μπαίνει η υποκρισία: Τους ψεύτικους σεξουαλικούς οργασμούς μπορεί τις περισσότερες φορές να μην τους παραδέχονται οι γυναίκες, ωστόσο έχουν και ευεργετική δράση.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Τέξας ο ψεύτικος οργασμός μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην επίτευξη ενός αληθινού και να απογειώσει τη σεξουαλική ζωή των γυναικών.

Στη μελέτη που πραγματοποίησαν οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τέξας ρωτήθηκαν 998 γυναίκες  18-29 ετών για το αν προσποιούνταν οργασμούς και γιατί. Οι συμμετέχουσες ρωτήθηκαν επίσης πόσο συχνά – σε κλίμακα από το ένα μέχρι το έξι (ποτέ – πάντα) είχαν οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ. Η ερευνητική ομάδα βρήκε πως ενώ το 25% δήλωσε πως φτάνει πάντα σε οργασμό κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής, ένα ποσοστό 30% δήλωσε ότι αυτό δεν του συμβαίνει ποτέ.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως οι γυναίκες που προσποιούνταν οργασμούς  για να νιώσουν οι ίδιες καλύτερα, είχαν και πιο συχνούς πραγματικούς οργασμούς συγκριτικά με τις γυναίκες που προσποιούνταν οργασμό επειδή ήθελαν να κάνουν το σύντροφό τους να νιώσει καλύτερα ή επειδή ανησυχούσαν πως δεν ήταν «φυσιολογικές».

«Προσποιούμενες οργασμό, οι γυναίκες ενδέχεται να καθιστούν την ψυχική τους κατάσταση πιο ευχάριστη διεγείροντας τους εαυτούς τους σεξουαλικά καθώς αυξάνουν τις πιθανότητες να έρθουν σε οργασμό» εξηγούν οι ερευνητές.

Η σεξολόγος Tracey Cox δήλωσε πως υπάρχουν θετικά και αρνητικά από την προσποίηση οργασμού. «Υπήρχαν πάντα δύο σχολές σκέψης για την προσποίηση οργασμού. Η “αρνητική” που υποστηρίζει πως δεν υπάρχει ποτέ κανένα νόημα στο να προσποιείται κανείς οργασμό γιατί πώς ο σύντροφός σας θα σας προσφέρει έναν αληθινό αν δεν είστε ειλικρινής; Από την άλλη υπάρχει και η άποψη “προσποιήσου μέχρι να τα καταφέρεις” η οποία αναφέρει πως η προσποίηση ενδέχεται να βοηθήσει να έρθει ένας πραγματικός οργασμός. Αναπαριστώντας έναν αληθινό οργασμό – αναπνέοντας ταχύτερα, κάνοντας θόρυβο, κουνώντας τους γοφούς, σφίγγοντας τους μύες – ίσως απλά ωθείτε τον εαυτό σας να ξεπεράσει αυτό το σημείο όπου ο οργασμός επέρχεται ακούσια».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr