ΥΓΕΙΑ

Τα μάλλινα ρούχα βοηθούν να κοιμηθείς καλύτερα

από Επιμέλεια: Γεωργία Κανελλοπούλου - Δημοσίευση 15 Οκτωβρίου 2018, 23:15 / Ανανεώθηκε 15 Οκτωβρίου 2018, 23:15
Τα μάλλινα ρούχα βοηθούν να κοιμηθείς καλύτερα
Facebook Twitter Whatsapp

Ρυθμίζουν την θερμοκρασία του σώματος και σε κρατούν στην «ζώνη θερμοκρασιακής άνεσης»

Σύμφωνα με έρευνα, τα μάλλινα ρούχα μπορούν να είναι πολύ αποδοτικά ως θεραπεία κατά της αυπνίας από το μέτρημα προβάτων.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το μαλλί βοηθά το σώμα να παραμείνει στη «ζώνη θερμοκρασιακής άνεσης», δημιουργώντας έτσι τις κατάλληλες συνθήκες για ξεκούραστο ύπνο.

Επιστήμονες στην Αυστραλία διεξήγαγαν δύο έρευνες σε νεαρούς και μεγαλύτερους για να ελέγξουν αυτή τη θεωρία.

Οι μαθητές ηλικίας περίπου 20 ετών που απάρτιζαν την πρώτη ομάδα κοιμήθηκαν τέσσερα λεπτά γρηγορότερα, κατά μέσο όρο, όταν φορούσαν μάλλινες πιτζάμες, από ότι όταν φορούσαν βαμβακερές, δηλαδή σε 11 λεπτά αντί για 15 λεπτά.

Η δεύτερη έρευνα έδειξε ότι οι μάλλινες πιτζάμες είχαν μεγαλύτερο αντίκτυπο σε μεγαλύτερους ενήλικες ηλικίας 65 με 70.

Κοιμήθηκαν μετά από 12 λεπτά, σε σύγκριση με 22 και 27 λεπτά για εκείνους που φορούσαν πιτζάμες από πολυεστέρα ή βαμβάκι.

Ο ερευνητής Δρ. Paul Swan, από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϋ, είπε: « Το να κοιμάσαι σε μάλλινο κρεβάτι ήταν ο κανόνας, και η επιστήμη πλέον ενισχύει αυτό το πλεονέκτημα του μαλλιού».

«Αυτό ίσως δεν αποτελεί έκπληξη, αφού το μαλλί ρυθμίζει την θερμοκρασία του σώματος. Έτσι, κοιμάσαι γρηγορότερα και περισσότερη ώρα, αλλά έχεις και καλύτερη ποιότητα ύπνου.»

Το να απολαύσεις έναν καλό ύπνο γίνεται όλο και δυσκολότερο στις μέρες μας, και έτσι, ότι βοηθάει  είναι ωφέλιμο για την ψυχική και σωματική σου υγεία.

Πηγή: Independent