current views are: 19

8 Απριλίου 2022
Δημοσίευση04:01

Καρκίνος: Ζήτημα χρόνου το εμβόλιο που θα αλλάξει τα δεδομένα – Η αινιγματική αναφορά Μπουρλά –  Πόσο κοντά είμαστε στη μεγάλη νίκη;

Πηγή προσκείμενη στο NEWPOST αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η χρήση της mRNA τεχνολογίας είναι σαν να κατεβάζεις μία ανίκητη ομάδα ποδοσφαίρου στο τερέν και απλώς να περιμένεις να φύγει η ομίχλη για να βάλεις γκολ».

Δημοσίευση 04:01’

Πηγή προσκείμενη στο NEWPOST αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η χρήση της mRNA τεχνολογίας είναι σαν να κατεβάζεις μία ανίκητη ομάδα ποδοσφαίρου στο τερέν και απλώς να περιμένεις να φύγει η ομίχλη για να βάλεις γκολ».

Η ελληνική γλώσσα είναι πλούσια, γεγονός που μας δίνει την ευκαιρία να ξορκίσουμε με όμορφες λέξεις κάθε έννοια κακού. Έτσι και με τη μάστιγα του καρκίνου, που συνηθίζουμε να αποκαλούμε από «αρρώστεια» μέχρι «επάρατη νόσο». Την ίδια ώρα, όλο και περισσότεροι κατακρίνουν την ιατρική και τη βιολογία, καθώς όπως ισχυρίζονται, δεν προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες για την εξάλειψη της θανατηφόρας ασθένειας.

Τα συλλογιστικά τους επιχειρήματα είναι πολλά και η διάθεσή τους αγνή παρά τις επικρίσεις τους. Ελάχιστοι όμως από τους κατακριτές γνωρίζουν πως ο καρκίνος δεν είναι απλώς μία αρρώστια, μα μία ομάδα ασθενειών που χαρακτηρίζονται από τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των κυττάρων.

Με αυτό κατά νου, δε συνιστά παράδοξο το γεγονός της μη εξάλειψης του εφιάλτη, αν και οφείλουμε να τονίσουμε ότι αφενός μεν το προσδόκιμο ζωής των καρκινοπαθών έχει αυξηθεί κατά πολύ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και αφετέρου πως κάποιες εκφάνσεις της νόσου είναι πλέον πλήρως ιάσιμες.

Μάλιστα χθες, από το 7o Φόρουμ Δελφών, ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, χάρισε νέες ελπίδες στην ανθρωπότητα με την αινιγματική αναφορά του. Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε για όλες τις ασθένειες να δημιουργήσουμε εμβόλια με την mRNA τεχνολογία, αλλά αν οι προσπάθειες πετύχουν μέσα στα επόμενα τρία χρόνια μπορεί να έχουμε εμβόλιο για τον καρκίνο και από του χρόνου θα αρχίσουμε να βλέπουμε εμβόλιο για άλλες ασθένειες».

Το νέο όπλο της ιατρικής απέναντι στον καρκίνο

Είναι γεγονός πως προληπτικοί εμβολιασμοί κατά του καρκίνου λαμβάνουν χώρο εδώ και αρκετά χρόνια, και είναι μάλιστα αρκετά διαδεδομένοι. Για παράδειγμα, ο εμβολιασμός των εφήβων κατά του HPV, ο οποίος συμβάλει στην εμφάνιση του καρκίνου τραχήλου της μήτρας βρίσκεται στο καθημερινό πρόγραμμα των ιατρών.

Όσο για την αναφορά Μπουρλά, περιλαμβάνει μία υπόθεση και ένα ερωτηματικό. Η υπόθεση: «Αν οι προσπάθειες πετύχουν». Πηγή προσκείμενη στο NEWPOST, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η χρήση της mRNA τεχνολογίας είναι σαν να κατεβάζεις μία ανίκητη ομάδα ποδοσφαίρου στο τερέν και απλώς να περιμένεις να φύγει η ομίχλη για να βάλεις γκολ».

Σύμφωνα και πάλι με τον ανώνυμο βιολόγο, «ο κύριος Pfizer δεν ξεκαθάρισε αν πρόκειται για προληπτικό εμβόλιο ή ένα “θαυματουργό” που θα χαρίζει πλήρη ίαση», και αυτό είναι το ερωτηματικό. Τονίζει όμως εμφατικά πως εμπιστεύεται την αναφορά του Έλληνα επιστήμονα, καθώς «έχει αποδείξει πως δεν πουλά φύκια για μεταξωτές κορδέλες».

Οι πρόγονοί μας οραματίζονταν ένα 2000 με ιπτάμενα αυτοκίνητα, την ώρα που εμείς δεν μπορούμε ούτε να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας. Όμως χρειαζόμαστε ένα τέτοιο «επιστημονικό άλμα» που θα λειτουργήσει καταπραϋντικά προς εμάς. Όπως και να ‘χει, η δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου μετά τις καρδιοπάθειες αναμένεται σύντομα να συγκρουστεί με έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο. Και αυτό, μόνο προς ώφελος της ανθρωπότητας μπορεί να χρησιμοποιηθεί.