Α. Γεωργιάδης για ΣΥΡΙΖΑ: «Είστε η πιο ζάμπλουτη ΚΟ που πέρασε από τη Βουλή»
Ακόμα αναρωτήθηκε αν ήταν ηθικό την εποχή των αγανακτισμένων ο κ. Τσακαλώτος να έχει στην Blackrock 700.000 ευρώ ή καταθέσεις στο Λονδίνο δείχνοντας να μην εμπιστεύεται τις ελληνικές τράπεζες.
Ακόμα αναρωτήθηκε αν ήταν ηθικό την εποχή των αγανακτισμένων ο κ. Τσακαλώτος να έχει στην Blackrock 700.000 ευρώ ή καταθέσεις στο Λονδίνο δείχνοντας να μην εμπιστεύεται τις ελληνικές τράπεζες.
Στην αντεπίθεση για λογαριασμό της ΝΔ πέρασε ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης, καταγγέλλοντας τη συμπεριφορά της κυβέρνησης στο ζήτημα της εμπλοκής του ονόματος της συζύγου του κ. Μητσοτάκη στα Paradise papers.
Συγκεκριμένα μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο αρχικά χαρακτήρισε «άνθρακα το θησαυρό του σκανδάλου» της Μαρέβας Μητσοτάκη. «Όταν διαπίστωσαν άπαντες ότι δεν υπήρχε θέμα, πέρασαν σε νέο αφήγημα: Είναι ηθικό;», σημείωσε και υπογράμμισε με νόημα απευθυνόμενος στον παρευρισκόμενο υπουργό: «κ. Παπαδημητρίου είστε ένας άνθρωπος του σκληρού καπιταλισμού. Διαβάζω από το πόθεν έσχες της καταθέσεις σας μου βγαίνουν 5 εκατομμύρια. Να τα έχετε και να τα χαίρεστε λέω εγώ γιατί δεν είμαι σαν κι εσάς. Είναι ηθικό ο υπουργός της Ελλάδας να έχει συνταξιοδοτικό πρόγραμμα στην Αμερική; Εσείς έπρεπε να βγείτε κ. Παπαδημητρίου πρώτος και να συγκρατήσετε τον Τσίπρα από τη λασπολογία. Κι αν δεν σας άκουγε έπρεπε να υποβάλετε την παραίτησή σας».
Ακόμα αναρωτήθηκε αν ήταν ηθικό την εποχή των αγανακτισμένων ο κ. Τσακαλώτος να έχει στην Blackrock 700.000 ευρώ ή καταθέσεις στο Λονδίνο δείχνοντας να μην εμπιστεύεται τις ελληνικές τράπεζες. «Ο κ. Σταθάκης είναι ο μοναδικός Έλληνας που ξέχασε ένα εκατ. ευρώ. Και η επιτροπή σας είπε κα Πρόεδρε ότι δεν πειράζει», σημείωσε, κάνοντας λόγο για καταθέσεις του κ. Χουλιαράκη στο εξωτερικό αλλά του κ. Παπαδημούλη στις Βρυξέλλες. «Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί! Είστε η πιο ζάμπλουτη ΚΟ που πέρασε από το ελληνικό κοινοβούλιο», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ακόμα προέτρεψε τη κυβέρνηση να «κοιτάξει να δει» πως θα διαχειριστεί την υπόθεση του υπουργού Άμυνας κ. Καμμένο αναφορικά με τον κρυφό, όπως τον χαρακτήρισε, μεσάζοντα που έβαλε «στην πώληση όπου αντί να ελέγξει γιατί οι Σαουδάραβες δεν ήξεραν τον μεσάζοντα και χάλασε η συμφωνία».
Απαντώντας στις βολές που δέχτηκε, ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου υποστήριξε πως «ο κ. Γεωργιάδης ξέρει ότι τα χρήματα που εγώ και η σύζυγός μου έχουμε στην Αμερική και το ειδικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, δεν έχουν βγει από τη χώρα και έχουν πάει στην Αμερική. Είναι το αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς 50 χρόνων στην Αμερική, έχουν φορολογηθεί και φορολογούνται με τους υψηλότερους συντελεστές φορολογίας στην Αμερική, έχουν δηλωθεί στο πόθεν έσχες, δεν έχω επενδύσεις σε off shore, δεν είμαι στα Paradise Papers ούτε στα Panama Papers ούτε στη λίστα της Κριστίν Λαγκάρντ. Και επίσης ήθελα να πω στον κύριο Γεωργιάδη, ότι χρειάζεται μαθήματα μαθηματικών ή απλώς αριθμητικής. Προφανώς δεν ξέρει να προσθέτει, ούτε να αφαιρεί».
ολες οι ειδησεις
- Επιστρέφει το «σμαρτάκι» – Αποκαλυπτήρια για τη νέα γενιά του θρυλικού αυτοκινήτου πόλης
- Mutua Madrid Open: Τσιτσιπάς και Νταρντέρι πέρασαν στον δεύτερο γύρο του διπλού
- The Mandalorian & Grogu: Το τρέιλερ και η μόνη φορά που η Disney «ζωγράφισε» στον γαλαξία του Star Wars
- Έλενα Τσαγκρινού: «Ο χωρισμός ήταν δύσκολος – δεν σκέφτομαι νέα σχέση»
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr