Αγία Παρασκευή – Αποκάλυψη NEWPOST: Η τελευταία επικοινωνία του θύματος, ένα λεπτό πριν δολοφονηθεί
Η δολοφονία έγινε στις 16:10. Ένα λεπτό νωρίτερα, στις 16:09, ο καθηγητής κάλεσε τη μητέρα των παιδιών του για να πάρει τα παιδιά τους, όπως είχαν συμφωνήσει.
Η δολοφονία έγινε στις 16:10. Ένα λεπτό νωρίτερα, στις 16:09, ο καθηγητής κάλεσε τη μητέρα των παιδιών του για να πάρει τα παιδιά τους, όπως είχαν συμφωνήσει.
Οι λεπτομέρειες που αποκαλύπτονται καθημερινά για τη δολοφονία του Πολωνού καθηγητή προκαλούν σοκ. Η πρώην σύζυγός του, η οποία κατηγορείται ως ηθική αυτουργός, επιμένει ότι δεν έχει καμία εμπλοκή με τη δολοφονία και ετοιμάζει ήδη την απολογία της.
«Δεν ξέρω τι μου λέτε και δεν έχω καμία σχέση με τον θάνατο του πρώην συζύγου μου», ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ακριβή της λόγια στους αστυνομικούς όταν της πέρασαν χειροπέδες.
Το Newpost αποκαλύπτει την τελευταία επικοινωνία του καθηγητή, όπως προκύπτει από την κατάθεση της πρώην συζύγου. Η δολοφονία έγινε στις 16:10. Ένα λεπτό νωρίτερα, στις 16:09, ο καθηγητής κάλεσε τη μητέρα των παιδιών του για να πάρει τα παιδιά τους, όπως είχαν συμφωνήσει.
«Στις 16:09, όπως κοιτάω τώρα το κινητό μου, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι έφθανε στο σπίτι. Από την ώρα που επιστρέψαμε στο σπίτι μετά την συνεδρία, τάισα τα παιδιά και τους ετοίμασα τα τσαντάκια τους με τα κινητά τους και τα τάμπλετ που θα έπαιρναν μαζί. Κάποια στιγμή άκουσα κάτι μπαμ από έξω αλλά δεν έδωσα σημασία γιατί ετοίμαζα μπουγάτσα», κατέθεσε η πρώην σύζυγος.
Η ίδια συνέχισε λέγοντας ότι, βλέποντας ότι ο καθηγητής δεν εμφανιζόταν, άρχισε να τον καλεί στο τηλέφωνο, αλλά εκείνος δεν απάντησε. Άλλες τρεις φορές κάλεσε και η κόρη τους. Τότε, όπως ισχυρίζεται, άρχισε να ανησυχεί και στη συνέχεια, βλέποντας στις ειδήσεις για το έγκλημα, επικοινώνησε με την αστυνομία.
Η κατάθεση του συνοδηγού: «Τους είπα πως αν σκέφτονται να κάνουν μα@@@ες, εγώ θα κατέβω από το αυτοκίνητο»
Ο τρίτος κατηγορούμενος στην υπόθεση, ο συνοδηγός στο αυτοκίνητο, ισχυρίζεται ότι είχε πλήρη άγνοια για τα όσα ακολούθησαν. Η περιγραφή του αποτυπώνει τις κινήσεις του εκτελεστή, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού από το Ναύπλιο, αλλά και από το Χαϊδάρι στην Αγία Παρασκευή, φέρεται να καθόταν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, κρυμμένος με μία πετσέτα.
«Όταν φθάσαμε στην Αθήνα, το άλλο παιδί (σ.σ. ο δολοφόνος) έκατσε μέσα στο αμάξι και ήταν σκυφτός σαν να κρυβόταν. Όταν βγήκε από το αμάξι του Α., κρύφτηκε με μία μπλε πετσέτα. Εκεί άρχισα να καταλαβαίνω ότι θα γίνει μα@@@α. Σε όλη τη διαδρομή από το Ναύπλιο στην Αθήνα, είχε δίπλα του τη σακούλα με το όπλο που μας έδειξε ο Α. την προηγούμενη ημέρα. Όταν μπήκε κρυφά στην Πόρσε, έβγαλε το όπλο από τη σακούλα και το έβαλε ανάμεσα στα πόδια του. Είπα στον Α. ότι αν σκέφτονται να κάνουν κάποια μα@@@α, εγώ θα κατέβαινα αμέσως από το αμάξι, αλλά ο Α. είπε ότι θα κάναμε μόνο βόλτες. Μας έλεγε πού να πάμε. Μόλις γυρίσαμε στο αμάξι – είχαμε πάει να πάρουμε καφέ – είχε αλλάξει ρούχα. Όση ώρα λείπαμε, φόρεσε μαύρα ρούχα και στο κεφάλι του έβαλε full face. Στην αρχή μας είπε να πάμε σε κάποιον που δουλεύει στο Χαϊδάρι γιατί ήθελε να του μιλήσει και άμα δεν έλεγε αυτά που έπρεπε θα τον χτυπούσε. Αφού φτάσαμε όμως στο Χαϊδάρι, κάναμε κάτι κύκλους εκεί για να τον βρούμε, αλλά δεν τον βρήκαμε και φύγαμε», περιγράφει ο συνοδηγός.
«Φόρεσε το full face και όπλισε το όπλο»
Ο κατηγορούμενος περιγράφει στη συνέχεια τη συνομιλία που είχε ο δράστης με ένα άτομο, από το δικό του τηλέφωνο, το οποίο αποδείχθηκε στην πορεία ότι ήταν ο γιος του εκτελεστή. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα επόμενα λεπτά για τις κινήσεις του δολοφόνου, όπως περιγράφονται από τον συνοδηγό.
«Κάναμε λίγη ώρα μέχρι να φτάσουμε. Κάναμε βόλτες και κάποια στιγμή μας είπε να σταματήσουμε. Περιμέναμε μέσα στο αυτοκίνητο. Όσο περιμέναμε, κατάλαβα ότι είδε τον άνδρα που έψαχνε. Με το που τον είδε, φόρεσε κανονικά το full face και έκρυψε το πρόσωπό του, πήρε το όπλο και έκανε έτσι (σ.σ. η κίνηση όπλισης) και κατέβηκε από το αμάξι. Μετά από λίγο ακούσαμε δύο πυροβολισμούς. Είπα στον Α. να φύγουμε γιατί ο άλλος έκανε μα@@@α. Του έλεγα ότι θα μπλέξουμε. Ρώτησα τον Α. αν ήξερε το λόγο που το έκανε και μου είπε ότι όλο αυτό έγινε γιατί του βίασε την κόρη. Δεν έπρεπε να βρίσκομαι εδώ αυτή τη στιγμή. Δεν περίμενα να γίνουν όλα αυτά και να μπλέξω έτσι», ολοκληρώνει την κατάθεσή του.
ολες οι ειδησεις
- ΗΒΟ: Η μαγεία του Harry Potter επιστρέφει – Η μεγάλη με πρεμιέρα-έκπληξη – Δείτε το τρέιλερ
- Γκουίνεθ Πάλτροου: Πρωταγωνιστεί στο «Strangers» – Το Netflix κέρδισε τα δικαιώματα του μπέστ σέλερ της Μπελ Μπέρντεν
- Ο Άνταμ Σάντλερ στο ψυχολογικό δράμα «Time Out» του Netflix – Το εντυπωσιακό καστ με μεγάλα ονόματα
- Τηλεφωνικές απάτες: Ηλικιωμένοι τα πιο πολλά θύματα – Δύο συλλήψεις στην Ημαθία – Απέσπασαν 76.000 ευρώ και κοσμήματα
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr