Άγιος Παντελεήμονας: Απομακρύνθηκε η χειροβομβίδα από καφετέρια στην Αχαρνών – Τι εξετάζουν οι Αρχές – Βίντεο από την επιχείρηση του Στρατού
Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων.
Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων.
Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, μετά την επιχείρηση ασφαλούς απομάκρυνσης χειροβομβίδας από καφετέρια στην οδό Αχαρνών. Η Αστυνομία ήρε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που είχαν τεθεί σε εφαρμογή στην Αχαρνών και την Ιουλιανού.
Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 04:25 τα ξημερώματα, όταν δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πέταξαν στο εσωτερικό της καφετέριας χειροβομβίδα αμυντικού τύπου. Ο μηχανισμός δεν εξερράγη και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.
Στο σημείο έφτασε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο απομάκρυνε με ασφάλεια τη χειροβομβίδα. Για την παραλαβή του υλικού ενημερώθηκε και η αρμόδια υπηρεσία του Στρατού.
Έρευνα για την επίθεση στην καφετέρια της Αχαρνών
Οι Αρχές εξετάζουν αν οι δράστες είχαν ως στόχο το συγκεκριμένο κατάστημα. Η ίδια καφετέρια είχε δεχθεί επίθεση και στις 8 Σεπτεμβρίου, γεγονός που βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας για τη νέα υπόθεση.
Την προανάκριση χειρίζονται υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., μεταξύ των οποίων η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αθηνών.
Για το περιστατικό της 8ης Σεπτεμβρίου έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος. Την έρευνα είχε αναλάβει το Τμήμα Εκβιαστών, το οποίο θα διερευνήσει και τη νεότερη επίθεση.
Στο μικροσκόπιο το ενδεχόμενο εκβίασης
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας στο ΕΡΤnews, ανέφερε ότι οι αστυνομικές υπηρεσίες αξιολογούν όλα τα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας σύνδεσης της επίθεσης με το προηγούμενο περιστατικό στο κατάστημα.
Η κ. Δημογλίδου επισήμανε πως οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων πρέπει να ενημερώνουν τις Αρχές εφόσον έχουν δεχθεί απειλές ή απόπειρες εκβίασης, ώστε οι σχετικές πληροφορίες να αξιολογούνται έγκαιρα.
Η έρευνα για τον εμπρησμό στη Νέα Ιωνία
Η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρθηκε και στον εμπρησμό καταστήματος στη Νέα Ιωνία την περασμένη εβδομάδα. Η πυρκαγιά που προκλήθηκε ήταν μεγάλης έκτασης και δημιούργησε κίνδυνο για τους ενοίκους της πολυκατοικίας.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει στοιχεία για απειλές ή εκβίαση σε βάρος της επιχείρησης στη Νέα Ιωνία. Οι Αρχές διερευνούν τις συνθήκες της επίθεσης και εξετάζουν εάν συνδέεται με παλαιότερο περιστατικό. Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις της ΕΛ.ΑΣ., το κατάστημα στη Νέα Ιωνία είχε διαφορετικό ιδιοκτησιακό καθεστώς και δεν ανήκε στον ίδιο ιδιοκτήτη.
ολες οι ειδησεις
- Πασχάλης Τσαρούχας – Κατερίνα Νοτοπούλου: Είναι ζευγάρι! Η κοινή φωτογραφία και η δημόσια ερωτική εξομολόγηση
- ΑΕΚ – ΟΦΗ 3-0: Επιβλητική νίκη με πρωταγωνιστές Ρέλβας και Μουκουντί – Τώρα Champions League και ντέρμπι
- Πάτρα: Σοβαρά επεισόδια μετά από γλέντι στα Πρατσικά – Συμπλοκές, φθορές και προσαγωγές
- Μαρία Σολωμού για Μάριο Αθανασίου: «Δεν θα ερχόμουν ποτέ σε ρήξη μαζί του» – Τι είπε για Βίσση και Καρβέλα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr