20 Μαΐου 2026
Δημοσίευση: 11:49'

Άγριος καβγάς μεταξύ μαθητριών στην Αμαλιάδα: Στο νοσοκομείο 13χρονη μετά από επίθεση

Σοκ έξω από Γυμνάσιο της πόλης, όπου δύο ανήλικες χτύπησαν άγρια συμμαθήτριά τους. Το θύμα μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο στην Πάτρα, ενώ υπεβλήθη μήνυση.

Επιμέλεια: Γιάννης Μαρκούτης
Δημοσίευση: 11:49’
Αμαλιάδα
Επιμέλεια: Γιάννης Μαρκούτης

Σοκ έξω από Γυμνάσιο της πόλης, όπου δύο ανήλικες χτύπησαν άγρια συμμαθήτριά τους. Το θύμα μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο στην Πάτρα, ενώ υπεβλήθη μήνυση.

Ένας άγριος καβγάς σημειώθηκε στην Αμαλιάδα, ακριβώς έξω από την είσοδο Γυμνασίου της πόλης. Στο επίκεντρο της άγριας συμπλοκής βρέθηκαν τρεις ανήλικες μαθήτριες, με αφορμή μια έντονη προσωπική κόντρα η οποία, όπως αναφέρουν οι πρώτες μαρτυρίες, κρατούσε από το παρελθόν. Μια 13χρονη κοπέλα βρέθηκε εγκλωβισμένη απέναντι από το σχολικό συγκρότημα, δεχόμενη ξαφνική και βίαιη επίθεση από δύο συμμαθήτριές της, με το επεισόδιο να λαμβάνει γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Η αναστάτωση που προκλήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου ήταν τεράστια, καθώς πολλοί μαθητές έγιναν μάρτυρες του σκληρού σκηνικού. Μια καθηγήτρια που εκτελούσε χρέη εφημερίας εκείνη την ώρα αντιλήφθηκε άμεσα τις φωνές και τον καβγά, παρεμβαίνοντας πυροσβεστικά για να χωρίσει τα κορίτσια.

Σύμφωνα με το Patris News, η εκπαιδευτικός οδήγησε αμέσως όλες τις εμπλεκόμενες μαθήτριες στο γραφείο της διευθύντριας για τις πρώτες εξηγήσεις, ενώ ειδοποιήθηκαν εσπευσμένα οι γονείς τους. Η 13χρονη, εμφανώς σοκαρισμένη, παρελήφθη από τη μητέρα της και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Κατά τη διάρκεια της ιατρικής εξέτασης, διαπιστώθηκε ότι το κορίτσι έφερε εκδορές στην πλάτη και στα χέρια από νυχιές, ενώ οι δράκοντες την είχαν τραβήξει με δύναμη από τα μαλλιά.

Η μήνυση στην Ασφάλεια και η διακομιδή στην Πάτρα

Η υπόθεση πήρε αμέσως τον δρόμο της δικαιοσύνης, καθώς η οικογένεια του θύματος αποφάσισε να μην αφήσει το περιστατικό ατιμώρητο. Ο πατέρας της ανήλικης μετέβη άμεσα στο αστυνομικό μέγαρο και κατέθεσε επίσημη μήνυση στην Ασφάλεια Ήλιδας σε βάρος των δύο μαθητριών για πρόκληση σωματικών βλαβών. Λόγω του νεαρού της ηλικίας του θύματος και για λόγους προληπτικής ασφάλειας, οι γιατροί έκριναν αναγκαία την περαιτέρω παρακολούθησή της.

Έτσι, η 13χρονη διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο εξειδικευμένο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα, προκειμένου να υποβληθεί σε ενδελεχή παιδιατρικό και παιδοχειρουργικό έλεγχο.

Το νέο αυτό περιστατικό στην Αμαλιάδα έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά λίστα βίαιων συμβάντων μεταξύ εφήβων, προκαλώντας έντονο προβληματισμό στην εκπαιδευτική κοινότητα και την τοπική κοινωνία. Οι αρχές εξετάζουν με προσοχή το υπόβαθρο της επίθεσης, ενώ οι κοινωνικές υπηρεσίες αναμένεται να παρέμβουν στο σχολικό περιβάλλον για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης.

Το συμβάν αναδεικνύει την επιτακτική ανάγκη για τη λήψη άμεσων και συντονισμένων μέτρων πρόληψης από την Πολιτεία, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς φορείς, ώστε να αναχαιτιστεί το φαινόμενο της νεανικής παραβατικότητας πριν αυτό λάβει ακόμη πιο επικίνδυνες διαστάσεις στους σχολικούς χώρους.


TOP NEWS

uncached