Αγρότες: «Τα τρακτέρ μένουν και στα 62 Μπλόκα» – Δύο διαφορετικές επιτροπές στο Μαξίμου την Τρίτη 13/01
Σε εξέλιξη βρίσκεται η πανελλαδική σύσκεψη των Μπλόκων στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας στη Λάρισα, με τη συμμετοχή και των 62 Μπλόκων από όλη τη χώρα.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η πανελλαδική σύσκεψη των Μπλόκων στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας στη Λάρισα, με τη συμμετοχή και των 62 Μπλόκων από όλη τη χώρα.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η πανελλαδική σύσκεψη των Μπλόκων στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας στη Λάρισα, με τη συμμετοχή και των 62 Μπλόκων από όλη τη χώρα. Στο πλαίσιο της σύσκεψης αποφασίστηκε ότι τα τρακτέρ παραμένουν στα Μπλόκα, καθώς –όπως τονίζεται– «ο αγώνας συνεχίζεται».
Παράλληλα, αποφασίστηκε να συγκροτηθεί Επιτροπή από αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και αλιείς, προερχόμενη από τα 62 Μπλόκα, η οποία θα συναντηθεί το απόγευμα της Τρίτης 13 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό.
Στη συνέχεια οι παραγωγοί συζήτησαν ώστε να υπάρξουν δύο επιτροπές για δύο διαδοχικές συναντήσεις με το πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Αίτημά τους είναι η πρώτη επιτροπή να περιλαμβάνει μόνο αγρότες και να αριθμεί 25 ατομα από τα 57 μπλόκα και η δεύτερη να είναι 10 άτομα και να περιλαμβάνει κτηνοτροφους, μελισσοκόμους και αλιείς.
Την ίδια στιγμή, οι εκπρόσωποι των Μπλόκων αποφάσισαν να μην πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην Αθήνα την ίδια ημέρα.
Όπως επισημαίνεται, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα, θα υπάρξει νέα συνέλευση και κλιμάκωση με άλλες μορφές κινητοποιήσεων, όπως πολυήμερο blackout, πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, ακόμη και αποκλεισμός της Αθήνας από τα τρακτέρ με ενιαίο Μπλόκο στο Σύνταγμα.
Το μήνυμα που εκπέμπουν ομόφωνα είναι ξεκάθαρο: «Όλοι στα Μπλόκα – Δεν υποχωρούμε, κλιμακώνουμε – Ενωμένοι θα νικήσουμε!»
ολες οι ειδησεις
- «Μπορεί ένα τρίωρο να κρίνει μια ζωή;» – Η τραγωδία με τις 17χρονες ανοίγει ξανά τη συζήτηση
- Eurovision 2026 Β’ Ημιτελικός – Reaction: Σχόλια & προβλέψεις για τον μεγάλο τελικό! – Δείτε το βίντεο
- Ο Τραμπ στο Πεκίνο: Στο τραπέζι εμπόριο, σπάνιες γαίες και Ταϊβάν υπό τη σκιά του Ιράν
- Υπουργείο Παιδείας: Νέοι κανόνες για τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης στα σχολεία
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr