15 Μαΐου 2025
Δημοσίευση: 17:51'
Τελευταία ενημέρωση: 17:58'

Άλιμος: Στο φως ο άνδρας που φέρεται να απήγαγε το βρέφος (Φωτό-ντοκουμέντο από το σούπερ μάρκετ)

Η γιαγιά ισχυρίζεται πως ο άντρας προθυμοποιήθηκε να την βοηθήσει να αγοράσει πάνες για μωρά και ότι δεν τον ήξερε

Επιμέλεια: Γιάννης Μαρκούτης
Δημοσίευση: 17:51’
Τελευταία ενημέρωση: 17:58’
Ομόνοια
Επιμέλεια: Γιάννης Μαρκούτης

Η γιαγιά ισχυρίζεται πως ο άντρας προθυμοποιήθηκε να την βοηθήσει να αγοράσει πάνες για μωρά και ότι δεν τον ήξερε

Το NEWPOST φέρνει στο φως φωτογραφίες που φέρονται να απεικονίζουν τον άνδρα που αναζητείται, να κρατά στα χέρια του το βρέφος, σε σούπερ μάρκετ της Ομόνοιας. Ευτυχώς, το παιδί εντοπίστηκε μερικές ώρες αργότερα από έναν πολίτη στην περιοχή του Αλίμου. Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας επιβεβαιώνει τα όσα κατέθεσε η γιαγιά, η οποία πήρε το δρόμο για τη φυλακή.

Στη φυλακή η γιαγιά

Ποινή φυλάκισης δύο ετών επέβαλε το Μονομελές Αυτόφωρο στην γιαγιά του του βρέφους που βρέθηκε δίπλα σε κάδο σκουπιδιών στον Άλιμο, για την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Με εντολή του δικαστηρίου, η 43χρονη γυναίκα θα εκτίσει άμεσα 3 μήνες από την ποινή που της επιβλήθηκε. Σύμφωνα με την απόφαση, στην κατηγορούμενη επιβλήθηκε μερική έκτιση της ποινής της, για ένα τρίμηνο και αναστολή του υπολοίπου της ποινής για τρία έτη. Έτσι ορίστηκε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η γυναίκα ρωτήθηκε από τον πρόεδρο γιατί έδωσε το μωρό στον άντρα που τελικά φέρεται να το απήγαγε, από Σούπερ Μάρκετ όπου πήγαν μαζί.

Η κατηγορουμένη ισχυρίζεται πως ο άντρας προθυμοποιήθηκε να την βοηθήσει να αγοράσει πάνες για μωρά και ότι δεν τον ήξερε. Αναφέρει, επίσης, πως είχε μαζί της και τα δύο δικά της ανήλικα παιδιά.

Πρόεδρος : Γιατί του το έδωσες το παιδί; Το παιδί όταν του το έδωσες δεν έκλαιγε;

Κατηγορούμενη : Όχι δεν έκλαιγε.

Πρόεδρος : Το παιδί σε ένα ξένο άνθρωπο κλαίει..

Πρόεδρος : Θεώρησες σωστό να του εμπιστευτείς το παιδί;

Κατηγορούμενη : Βλακεία μου. Ζητάω συγγνώμη, δεν το σκέφτηκα.

Πρόεδρος : Και να αφήσεις και δύο παιδάκια έξω, πέντε και δέκα…Είσαι για έκθεση κατά συρροή.

Εισαγγελέας : Μετά τι έγινε; Πως βρέθηκε;

Κατηγορούμενη : Μου έδειξαν φωτογραφία.. ο αστυνομικός και είπα να αυτό είναι το μωρό.

Εισαγγελέας : Γιατί πήγες εκεί στην Ομόνοια;

Κατηγορούμενη : Ζητιάνευα.

Εισαγγελέας : Πας κάθε μέρα;

Κατηγορούμενη : Όχι.

Εισαγγελέας : Ποιος σε πήγε εκεί; Ποιο όχημα;

Κατηγορούμενη : Με το λεωφορείο.

Εισαγγελέας : Έχεις απασχολήσει τις αρχές για άλλη πράξη;

Κατηγορούμενη : Όχι.

Εισαγγελέας : Τι ηλικίας ήταν αυτός ο άνθρωπος;

Κατηγορούμενη : δεν ήταν μεγάλος.

Εισαγγελέας : Φαίνεται να έχετε απασχολήσει για άμεση συνέργεια σε βιασμό και αρπαγή…

Δικηγόρος : χρησιμοποίησαν την ταυτότητα της.

Κατηγορούμενη : Μου είχαν κλέψει τα χαρτιά μου και έπιασαν εμένα.

Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή της κατηγορουμένης διότι υπό την ιδιότητα της γιαγιάς επέδειξε τουλάχιστον ενδεχόμενο δόλο να εμπιστευτεί σε άγνωστο άνδρα το ανήλικο εγγόνι της.

Ο δικηγόρος της κατηγορουμένης Βασίλης Σπύρου ζήτησε την απαλλαγή της κατηγορουμένης αναφέροντας πως η υπόθεση αφορά οργανωμένη προσπάθεια αρπαγής του μωρού και ότι η εντολέας του “Κινητοποιήθηκε αμέσως. Δεν αδιαφόρησε”.

Υπόθεση που συγκλονίζει

Πρόκειται για ένα κοριτσάκι Ρομά περίπου έξι μηνών που βρέθηκε από μία γυναίκα χθες το μεσημέρι, στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου. Η γυναίκα ειδοποίησε τους γείτονες αλλά και την αστυνομία. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε το βρέφος, το μετέφερε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» προκειμένου να υποβληθεί σε ολες τις απαραίτητες εξετάσεις. Θα παραμείνει στο νοσοκομείο για προστατευτική φύλαξη μέχρι οι Αρχές να δουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Για αρπαγή κάνει λόγο η γιαγιά

Την αστυνομία προβληματίζει ότι περίπου δύο ώρες νωρίτερα από την ώρα που βρέθηκε το παιδί αστυνομικοί κλήθηκαν να πάνε στην περιοχή της Ομόνοιας και συγκεκριμένα σε ένα σούπερ μάρκετ στην οδό Αιόλου. Εκεί, μια 45χρονη γυναίκα Ρομά ανέφερε ότι ένας άνδρας άγνωστος σε αυτήν την προσέγγισε έξω από το σούπερ μάρκετ και της είπε ότι αν θέλει να της αγοράσει κάποια πράγματα για το μωρό προκειμένου να την βοηθήσει.

Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας επιβεβαιώνει τα όσα κατέθεσε η γιαγιά του μωρού που απήχθη από την Ομόνοια και βρέθηκε ώρες μετά στον Άλιμο, σε κάδο σκουπιδιών.

Η γυναίκα ανέφερε το περιστατικό στους υπαλλήλους του σούπερ μάρκετ. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία, έγιναν εκεί έρευνες, δεν εντοπίστηκε και τελικά το μωρό βρέθηκε μετά από περίπου 2 ώρες στην περιοχή του Αλίμου.

Αυτό που ψάχνουν τώρα οι αστυνομικοί να βρουν είναι ποιος είναι ο συγκεκριμένος άνδρας που κρύβεται και φυσικά τι πρόθεση είχε για το κοριτσάκι.


TOP NEWS

uncached