20 Μαΐου 2020
Δημοσίευση: 12:47'

Απίστευτο: Δικαστής καταδίκασε άντρα σε θάνατο μέσω τηλεδιάσκεψης

Μέσω βιντεοκλήσης στο Zoom καταδικάστηκε σε θάνατο, άνδρας στη Σιγκαπούρη, για υπόθεση ναρκωτικών.

Δημοσίευση: 12:47’

Μέσω βιντεοκλήσης στο Zoom καταδικάστηκε σε θάνατο, άνδρας στη Σιγκαπούρη, για υπόθεση ναρκωτικών.

Ποινή θανάτου εξαποστάσεως επιβλήθηκε σε άνδρα από δικαστή στη Σιγκαπούρη. Πρόκειται για τη μια από τις δύο γνωστές υποθέσεις στις οποίες έχει επιβληθεί εξ αποστάσεως η ποινή του θανάτου, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Πρόκειται για την μια υπόθεση ναρκωτικών το 2011, με τον 37χρονο Πουνιθάν Γκενασάν από τη Μαλαισία να σχεδιάζει μια συναλλαγή με ηρωίνη.

«Για την ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων στη διαδικασία, η ακροαματική διαδικασία στην υπόθεση του Ρουνιθάν Α.Λ Γκενασάν πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Σιγκαπούρης απαντώντας σε ερώτηση του Reuters επικαλούμενος τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο 37χρονος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή και αναμένεται να ασκήσει έφεση, μετά την ανακοίνωση της ποινής, ενώ νωρίτερα μέσα στον μήνα, ένας άνδρας στη Νιγηρία καταδικάστηκε σε θάνατο επίσης μέσω Zoom για μια δολοφονία το 2018.

Η ΜΚΟ Human Rights Watch χαρακτήρισε την καταδικαστική απόφαση «βάρβαρη και απάνθρωπη».

 


TOP NEWS

uncached