Απορρίφθηκε από το ΣτΕ αίτημα να κριθεί αντισυνταγματική τροπολογία για την αξιολόγηση
Έπειτα από προσφυγή υπαλλήλου που εξαιρέθηκε από τις κρίσεις στην υπηρεσία του
Έπειτα από προσφυγή υπαλλήλου που εξαιρέθηκε από τις κρίσεις στην υπηρεσία του
Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε το αίτημα υπαλλήλου του ΤΕΙ Ηπείρου, ο οποίος ζήτησε να κριθεί ως αντισυνταγματική τροπολογία της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη, με την οποία αποκλείονται από τις κρίσεις προϊσταμένων όσοι δεν συμμετέχουν στην αξιολόγηση στο Δημόσιο.
Λαμβάνοντας υπόψη την τροπολογία, το ΤΕΙ Ηπείρου είχε απορρίψει την υποψηφιότητα του συγκεκριμένου υπαλλήλου για θέση διευθυντή. Ο τελευταίος προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων για να ακυρωθεί το πρακτικό του ΤΕΙ. Το δικαστήριο έδωσε προσωρινή διαταγή στο ΤΕΙ να κάνει δεκτή την αίτηση του υπαλλήλου μέχρι να κριθεί η κύρια αίτηση την οποία έχει υποβάλει η ΑΔΕΔΥ κατά της αξιολόγησης.
Η προσωρινή αυτή διαταγή εστάλη από την ΑΔΕΔΥ στις κατά τόπους ομοσπονδίες για μαζικές προσφυγές των μελών τους με ανάλογες περιπτώσεις.
Στην προσφυγή του στο ΣτΕ, ο υπάλληλος ισχυρίστηκε ότι συμμετείχε σε «κηρυχθείσα από την ΑΔΕΔΥ (λευκή) απεργία» και ζήτησε από το ανώτατο δικαστήριο – ενόψει της δίκης στο Διοικητικό Εφετείο- να αναχθεί σε πρότυπο δίκη, ζητώντας να κριθεί ως αντισυνταγματική η τροπολογία.
Να σημειωθεί ότι με την πρότυπο δίκη εισάγονται προς συζήτηση στην Ολομέλεια του ΣτΕ ζητήματα γενικότερου ενδιαφέροντος, τα οποία αφορούν ευρύτερο αριθμό προσώπων, ενώ προδικάζεται η έκβαση όλων των δικών, στις οποίες εξετάζεται το ίδιο θέμα.
Ωστόσο, το ΣτΕ με την υπ.αριθμ. 6/2018 πράξη του έκρινε ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για πρότυπη δίκη και απέρριψε το αίτημα για συζήτηση στην Ολομέλεια.
ολες οι ειδησεις
- Ασφυξία στην αγορά: Πληρωμές, φόροι και μισθοί στον φαύλο κύκλο της ελληνικής οικονομίας
- Η έκθεση Τυχεροπούλου προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις στη Νέα Δημοκρατία – Ο Πέτσας ζητεί την παραίτηση Κοβέσι
- Τα τρία ανεξήγητα φαινόμενα στην κηδεία της Μαστροκώστα – Συμβολισμοί ή άγγελοι;
- Του ζητούσαν χαρτί κοινωνικών φρονημάτων
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr