Αθώες οι Βρετανίδες για pole dancing στα Ανάκτορα της Κέρκυρας – Ποινή με αναστολή για υποβάθμιση πολιτιστικού τοπίου
Αθώες για καταστρατήγηση αρχαιολογικού νόμου οι Βρετανίδες στην Κέρκυρα – Ποινή με αναστολή για πολιτιστική υποβάθμιση
Αθώες για καταστρατήγηση αρχαιολογικού νόμου οι Βρετανίδες στην Κέρκυρα – Ποινή με αναστολή για πολιτιστική υποβάθμιση
Αθώες για την κατηγορία της καταστρατήγησης του Αρχαιολογικού Νόμου κρίθηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κέρκυρας οι πέντε Βρετανίδες τουρίστριες που είχαν προκαλέσει αντιδράσεις συμμετέχοντας σε χορό pole dancing μπροστά από τα ιστορικά Παλαιά Ανάκτορα του νησιού.
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, δεν προέκυψε υλική ζημιά στο μνημείο, γεγονός που οδήγησε στην αθώωσή τους για το συγκεκριμένο αδίκημα.
Ωστόσο, δύο από τις γυναίκες, οι οποίες φέρονται να είχαν τον διοργανωτικό ρόλο στη φωτογράφηση και την ανάρτηση του βίντεο στα social media, κρίθηκαν ένοχες για υποβάθμιση του πολιτιστικού τοπίου της Κέρκυρας, αδίκημα που τιμωρείται βάσει της σχετικής περιβαλλοντικής και πολιτιστικής νομοθεσίας.
Το δικαστήριο τους επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή.
Μετά την έξοδό τους από τα δικαστήρια, οι Βρετανίδες εμφανίστηκαν μετανιωμένες. Σε σύντομες δηλώσεις τους στα τοπικά ΜΜΕ, ευχαρίστησαν την ελληνική δικαιοσύνη, εξέφρασαν τη λύπη τους για την “αναστάτωση” που προκάλεσαν στην τοπική κοινωνία και διευκρίνισαν ότι δεν είχαν πρόθεση να προσβάλουν ούτε τους κατοίκους ούτε τον πολιτισμό της Κέρκυρας.
«Αγαπάμε το νησί και ερχόμαστε εδώ κάθε χρόνο. Θαυμάζουμε την ιστορία και την αρχιτεκτονική της Κέρκυρας και λυπούμαστε βαθιά αν κάποιοι ένιωσαν ότι προσβάλαμε κάτι από αυτά», ανέφεραν χαρακτηριστικά.
Το περιστατικό, που είχε προκαλέσει κύμα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ανησυχία σε τοπικούς φορείς προστασίας πολιτιστικής κληρονομιάς, φαίνεται πως λήγει με αυτή τη δικαστική απόφαση, χωρίς βαριές κυρώσεις αλλά με σαφές μήνυμα σεβασμού των ιστορικών χώρων.
ολες οι ειδησεις
- Η Αθήνα το 1961: Το Παγκράτι όπως ήταν τότε – Δείτε το βίντεο
- Ψηφιακή ασπίδα για ανήλικους: Η Ελλάδα υλοποιεί την επαλήθευση ηλικίας μέσω Gov.gr Wallet και Kids Wallet
- Η Ζέτα Μακρυπούλια «πηγαίνει Eurovision» για χάρη του Γιώργου Καπουτζίδη
- Netflix: Είστε έτοιμοι για μια ληστεία; Έρχεται η «Nemesis» για να σας κρατήσει ξάγρυπνους
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr