Στα 2,5 ευρώ η διέλευση των επιβατικών αυτοκινήτων, στην Αττική Οδό, σύμφωνα με την νέα σύμβαση παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες το αντίτιμο διαμορφώνεται στα 2,5 ευρώ ανά διέλευση με ΦΠΑ, έναντι 2,8 ευρώ που είναι με βάση την υφιστάμενη σύμβαση.
Για τα διόδια είχε ξεσπάσει μεγάλος θόρυβος το τελευταίο δίμηνο μετά την πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ, να είναι κυμαινόμενα και το κόμιστρο να διαμορφώνεται με βάση την ώρα που μπαίνει ένας οδηγός στον οδικό άξονα.
Στο διαγωνισμό έχουν προσέλθει οκτώ υποψήφιοι, οι οποίοι πέρασαν στο δεύτερο στάδιο της διαδικασίες για τη νέα 25ετή σύμβαση παραχώρησης του οδικού άξονα.
Επομένους δεσμευτικές οικονομικές προσφορές καλούνται να υποβάλλουν οι Abertis, η ιταλική INC SpA (Gruppo Fininc), η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις – ΑΒΑΞ – Adrian Infrastructure, η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – First Centier, η κοινοπραξία Brisa – Auto Estradas de Portugal – Rubicone Bidco, η κοινοπραξία της Egis Projects με τις επενδυτικές εταιρείες Bauban και DIF, η κοινοπραξία του ομίλου Κοπελούζου με την αυστραλιανή Macquarie και η κοινοπραξία Vinci – Μυτιληναίος – Mobility Partners.
Πηγή: star.gr
ολες οι ειδησεις
- Υπόθεση Πισπιρίγκου: «Δεν τίθεται θέμα για την αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας» τονίζει ο Γρηγόρης Λέων
- Τραγωδία στην Κρήτη: Το πτώμα ενός άνδρα βρέθηκε στο Φαράγγι της Αράδαινας, στα Σφακιά
- ΗΠΑ – Νότια Κορέα: Κοινά γυμνάσια για την αντιμετώπιση επίθεσης με πυρηνικά όπλα – Αρμαγεδδών ώρα… παρά 5
- Ιράν: Τα ατομικά δικαιώματα… σε χειμερινές διακοπές – Δικαστήριο στέλνει ζευγάρι στη φυλακή επειδή χόρευαν στον δρόμο! (Βίντεο)
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr