Αυστριακός κεντρικός τραπεζίτης: Όχι σε συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα
Τη θέση ότι δεν χρειάζεται η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα διατύπωσε ο κεντρικός τραπεζίτης της Αυστρίας Έβαλντ Νοβότνι.
Τη θέση ότι δεν χρειάζεται η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα διατύπωσε ο κεντρικός τραπεζίτης της Αυστρίας Έβαλντ Νοβότνι.
Τη θέση ότι δεν χρειάζεται η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα διατύπωσε ο κεντρικός τραπεζίτης της Αυστρίας Έβαλντ Νοβότνι.
Όπως είπε, «μία συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα, θα ήταν μία επιπλέον επιπλοκή, η οποία δεν συμβάλλει ουδόλως στην ουσιαστική λύση του προβλήματος, και δεν υπάρχει ούτε οικονομική ούτε πολιτική αιτιολογία της». «Η Ελλάδα είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα που θα το λύσει η Ευρώπη», επισημαίνει ο Έβαλντ Νοβότνι, εκφράζοντας ταυτόχρονα ανησυχία ότι προκαλείται συνειδητά από πολιτικούς ένα σενάριο κρίσης, του οποίου είναι αβέβαιη η λύση, «επειδή δεν γνωρίζουμε τον ρόλο του ΔΝΤ κάτω από την επιρροή των ΗΠΑ του Τραμπ».
Απαντώντας στο ερώτημα εάν πρόκειται για Γερμανούς πολιτικούς, ο ΄Εβαλντ Νοβότνι σημειώνει πως έχει μόνο να παρατηρήσει ότι στους προεκλογικούς αγώνες στην Ευρώπη υπάρχει από κάποιες πλευρές ένα κλίμα εναντίον της ΕΕ και εναντίον του ευρώ, κάτι που τον ανησυχεί.
ολες οι ειδησεις
- Eurovision 2026 Τελικός – Reaction: Αποτίμηση του τελικού και βασικά συμπεράσματα
- One Channel: Συνεχίζει να πρωταγωνιστεί με πάνω από 400.000 τηλεθεατές
- Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ: Ημίγυμνη στα 60 της – Δίνει συμβουλές για τις καλύτερες φωτογραφίες με μαγιό
- Ελεονώρα Μελέτη: Το τρυφερό βίντεο για την επέτειο της σχέσης της με τον Θοδωρή Μαροσούλη
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr