Μπαρτζώκας μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού: Να κρατήσουμε την ίδια νοοτροπία στον τελικό
Ο προπονητής του Ολυμπιακού στάθηκε στη συγκέντρωση, την αμυντική συνέπεια και τη σωστή νοοτροπία μετά την πρόκριση στον τελικό της EuroLeague.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού στάθηκε στη συγκέντρωση, την αμυντική συνέπεια και τη σωστή νοοτροπία μετά την πρόκριση στον τελικό της EuroLeague.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στάθηκε στη σοβαρότητα, την αμυντική συνέπεια και την πνευματική ετοιμότητα του Ολυμπιακού μετά τη νίκη με 79-61 επί της Φενέρμπαχτσε, αποτέλεσμα που έστειλε τους «ερυθρόλευκους» στον τελικό της EuroLeague. Ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει το τέταρτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του την Κυριακή 24 Μαΐου, απέναντι στη νικήτρια του ζευγαριού Ρεάλ Μαδρίτης, Βαλένθια.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του, υπογραμμίζοντας πως οι παίκτες του είχαν καθαρό μυαλό στην επίθεση, σωστή κυκλοφορία της μπάλας και υψηλό επίπεδο συγκέντρωσης στην άμυνα. Τόνισε ότι η δημιουργία και οι ασίστ αποτέλεσαν ξανά βασικό όπλο της ομάδας, ενώ η αμυντική λειτουργία για σαράντα λεπτά έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε ένα παιχνίδι τόσο μεγάλης πίεσης.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στον τρόπο με τον οποίο ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε τις στιγμές που η Φενέρμπαχτσε προσπάθησε να επιστρέψει στο ματς. Κάθε φορά που η διαφορά πλησίαζε σε πιο επικίνδυνα επίπεδα, οι «ερυθρόλευκοι» έβρισκαν απαντήσεις με καλές επιλογές, σωστά σουτ και σταθερή αμυντική ένταση.
Ο Μπαρτζώκας σημείωσε ότι δεν έχει παράπονα από την εμφάνιση της ομάδας του, καθώς είδε ένταση, διάθεση, πειθαρχία και σωστή αντίδραση στα κρίσιμα σημεία. Παράλληλα, έστρεψε ήδη το βλέμμα στον τελικό, ξεκαθαρίζοντας ότι για το τεχνικό επιτελείο η προετοιμασία έχει αρχίσει άμεσα.
Το μήνυμα του Έλληνα τεχνικού προς την ομάδα ήταν συγκεκριμένο. Ο Ολυμπιακός οφείλει να μπει στον τελικό με την ίδια νοοτροπία, την ίδια συγκέντρωση και την ίδια διάθεση να παλέψει κάθε κατοχή. Για τον Μπαρτζώκα, αυτό είναι το στοιχείο που πρέπει να κρατήσει ο Ολυμπιακός από τον ημιτελικό, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο που θα βρει μπροστά του.
ολες οι ειδησεις
- Με την Anek Lines η κρητική φιλοξενία ξεκινάει εν πλω
- Χάσαμε τη Μαρία των Τεμπών! Stop – Δείτε το βίντεο
- Γλυπτά του Παρθενώνα: Νίκη της Ελλάδας στην UNESCO για την επιστροφή τους
- Ελεονώρα Μελέτη: «Για πολλούς πολιτικούς είμαι η “πρωινατζού”»
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr