Βρέθηκε το μαύρο κουτί του Airbus της Egyptair
Βρέθηκε και ανασύρθηκε μισοκατεστραμμένο το μαύρο κουτί του μοιραίου Airbus της Egyptair.
Βρέθηκε και ανασύρθηκε μισοκατεστραμμένο το μαύρο κουτί του μοιραίου Airbus της Egyptair, που συνετρίβη στη Μεσόγειο Θάλασσα.
Την ανακοίνωση έκανε η αιγυπτιακή επιτροπή έρευνας για το δυστύχημα της πτήσης MS804.
Ειδικό σκάφος της Deep Ocean Search κατάφερε, σύμφωνα με τις αιγυπτιακές αρχές, να ανασύρει την μονάδα μνήμης του «μαύρου κουτιού» του αεροσκάφους.
«Ο καταγραφέας φωνής» που περιέχει τις συνομιλίες που έλαβαν χώρα στο πιλοτήριο του αεροσκάφους, «βρέθηκε διαλυμένος σε κομμάτια» σύμφωνα με το δελτίο Τύπου.
Όμως οι ερευνητές κατάφεραν να «ανακτήσουν το τμήμα που εμπεριέχει τη μνήμη της συσκευής, το οποίο αποτελεί το σημαντικότερο τμήμα του καταγραφέα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Σημειώνεται πως τα μαύρα κουτιά περιέχουν πολύτιμες πληροφορίες, οι οποίες θα ρίξουν φως στα αίτια της τραγωδίας. Υπενθυμίζεται παράλληλα πως οι ερευνητές δεν έχουν αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο, ούτε αυτό της τρομοκρατικής επίθεσης.
Το αεροπλάνο της EgyptAir συνετρίβη στις 19 Μαΐου με 66 επιβαίνοντες, 56 επιβάτες και 10 μέλη πληρώματος, ενώ εκτελούσε την πτήση Παρίσι – Κάιρο.
ολες οι ειδησεις
- Ευχάριστα νέα για συνταξιούχους: Τρεις πληρωμές μέσα σε λίγες μέρες
- Η Λωρίδα της Γάζας σβήνει από τον χάρτη: To πριν και το μετά τους βομβαρδισμούς – Συγκλονιστικό βίντεο
- Αράχωβα: Θέμα χρόνου η σύλληψη του δράστη που κακοποίησε μέχρι θανάτου το χάσκι – «Θα προκαλέσει έκπληξη το όνομά του»
- Γιάννης Στάνκογλου: «Βρείτε μου ποια είναι η παρουσιάστρια που έχω σχέση, για να τη μάθω κι εγώ»
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr