Χειμώνας στην «καρδιά» της άνοιξης: Ουκρανικός χιονιάς θα ρίξει κατά 20 βαθμούς τη θερμοκρασία
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, η θερμοκρασία θα κατρακυλήσει έως και 20 βαθμούς Κελσίου
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, η θερμοκρασία θα κατρακυλήσει έως και 20 βαθμούς Κελσίου
Ένα… χειμωνιάτικο σκηνικό αναμένεται να διαμορφωθεί στον καιρό της χώρας την επόμενη εβδομάδα, καθώς η άνοιξη θα κάνει ένα βίαιο διάλειμμα και ο χειμώνας θα επιστρέψει για τα καλά. Ένας πολικός χιονιάς από την Ουκρανία θα σαρώσει τη χώρα, φέρνοντας κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, η θερμοκρασία θα κατρακυλήσει έως και 20 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα να επικρατήσουν συνθήκες παγετού σε πολλές περιοχές. Στην Αθήνα, η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά και ημιορεινά αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις. Ιδιαίτερα έντονα θα είναι τα φαινόμενα στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, όπου ο χιονιάς θα διαρκέσει για περισσότερες από 90 ώρες.
Οι ειδικοί συνιστούν στους πολίτες να είναι προετοιμασμένοι για την απότομη αλλαγή του καιρού και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Επίσης, εφιστούν την προσοχή των οδηγών, καθώς οι δρόμοι θα είναι ολισθηροί λόγω των χιονοπτώσεων και του παγετού.
ολες οι ειδησεις
- Ηλεκτρικά αυτοκίνητα με επιδότηση έως 13.000 ευρώ: Ποιοι δικαιούνται – Πώς θα πληρώνεις μόλις 150 ευρώ τον μήνα
- Αυτό είναι το trailer του Toy Story 5
- Επιχείρησε να χρηματίσει αστυνομικούς για να γλιτώσει τις κλήσεις – Συνελήφθη οδηγός φορτηγού
- Ετήσια έκθεση WMO: Το παγκόσμιο κλίμα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr