Χίος: Συνελήφθη οδηγός για εμπρησμό από αμέλεια – Φορτηγό προσέκρουσε σε αγωγό ηλεκτρικής ενέργειας
Από την πρόσκρουση, ο αγωγός αποκολλήθηκε και έπεσε στο έδαφος, προκαλώντας πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα.
Από την πρόσκρουση, ο αγωγός αποκολλήθηκε και έπεσε στο έδαφος, προκαλώντας πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα.
Άμεση ήταν η κινητοποίηση των ανακριτικών υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου για πυρκαγιά από αμέλεια που εκδηλώθηκε στις 23 Ιουλίου 2026, στη θέση «Παναγιά Σικελιάς», της Τοπικής Κοινότητας Έξω Διδύμας, στη Δημοτική Ενότητα Ιωνίας του Δήμου Χίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ημεδαπός προκάλεσε την πυρκαγιά περίπου στις 20:30, όταν κατά τη διέλευσή του με φορτηγό μεταφοράς μηχανήματος από την επαρχιακή οδό Έξω Διδύμας – Παναγιάς Σικελιάς προσέκρουσε σε συνεστραμμένο αγωγό μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Από την πρόσκρουση, ο αγωγός αποκολλήθηκε και έπεσε στο έδαφος, προκαλώντας πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα.
Σύλληψη και πρόστιμο άνω των 2.950 ευρώ
Μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης, ο υπαίτιος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για εμπρησμό από αμέλεια από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου. Παράλληλα, του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 2.953,125 ευρώ.
Περισσότερες από 600 παραβάσεις από την αρχή του έτους
Από την 1η Ιανουαρίου έως και τις 23 Ιουλίου 2026 έχουν επιβληθεί συνολικά 602 διοικητικά πρόστιμα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί πυροπροστασίας, συνολικού ύψους 846.860,61 ευρώ.
Κατά το ίδιο διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί 217 συλλήψεις στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Από αυτές, οι 191, ποσοστό 88,02%, αφορούν εμπρησμό από αμέλεια και οι 26, ποσοστό 11,98%, εμπρησμό από πρόθεση.
Σε αυξημένη ετοιμότητα οι υπηρεσίες της Πυροσβεστικής
Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και οι ανακριτικές υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος παραμένουν σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, διενεργώντας εντατικούς ελέγχους και προχωρώντας άμεσα στην απόδοση ευθυνών όπου διαπιστώνονται παραβάσεις.
Η προειδοποίηση της Πυροσβεστικής
Το Πυροσβεστικό Σώμα υπενθυμίζει ότι η συντριπτική πλειονότητα των πυρκαγιών οφείλεται σε ανθρώπινη αμέλεια.
Η τήρηση των μέτρων πυρασφάλειας και η αποφυγή εργασιών που ενδέχεται να προκαλέσουν σπινθήρες ή ανάφλεξη αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, του φυσικού περιβάλλοντος και των περιουσιών των πολιτών.
ολες οι ειδησεις
- Άγιον Όρος: Σε διαρκή ετοιμότητα η πυροπροστασία – Το ανάφλυφο της περιοχής και η πυκνή βλάστηση
- Πάτρα: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης και κάνναβης – Κατασχέθηκαν ναρκωτικά αξίας 340.000 ευρώ
- 24 Ιουλίου 1974: Η νύχτα που επέστρεψε η Δημοκρατία στην Ελλάδα (Βίντεο)
- Πυρκαγιές σε Γαλλία και Ισπανία – Το Παρίσι ζήτησε ενεργοποίηση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ (Βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr