Χρηματιστήριο: Ποδαρικό με το «δεξί» για το 2026 – Στα υψηλά 16 ετών με «καύσιμο» τις τράπεζες
Εντυπωσιακή πρεμιέρα για το 2026 με τον Γενικό Δείκτη να σπάει το φράγμα των 2.150 μονάδων
Εντυπωσιακή πρεμιέρα για το 2026 με τον Γενικό Δείκτη να σπάει το φράγμα των 2.150 μονάδων
Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το 2026 για το Χρηματιστήριο, καθώς η ελληνική αγορά εισήλθε στο 2026 με ισχυρή δυναμική, ακολουθώντας το θετικό κλίμα των διεθνών αγορών. Η Λεωφόρος Αθηνών κατέγραψε εντυπωσιακή άνοδο, κλείνοντας πάνω από τις 2.150 μονάδες, επίπεδα που είχε να δει η αγορά εδώ και 16 χρόνια, συγκεκριμένα από τον Ιανουάριο του 2010.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 2.158,04 μονάδες, σημειώνοντας άλμα 1,76%, ενώ ενδοσυνεδριακά αναρριχήθηκε ακόμα υψηλότερα, φτάνοντας τις 2.162,29 μονάδες (+1,96%). Το θετικό ξεκίνημα αποτυπώθηκε και στην αξία της αγοράς, καθώς η συνολική κεφαλαιοποίηση αυξήθηκε κατά 2,313 δισ. ευρώ σε μία μόλις ημέρα.
Η συναλλακτική δραστηριότητα κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα, με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 224,034 εκατ. ευρώ, δείγμα του έντονου επενδυτικού ενδιαφέροντος.
Πρωταγωνιστές οι τράπεζες
Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκε ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος λειτούργησε ως η «ατμομηχανή» της ανόδου. Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, τη μεγαλύτερη ώθηση έδωσαν:
-
Εθνική Τράπεζα: +5,96%
-
Τράπεζα Κύπρου: +4,28%
-
Alpha Bank: +3,38%
-
Πειραιώς: +2,88%
-
Eurobank: +2,48%
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν επίσης η Elvalhalcor (+3,72%) και η Τιτάν (+2,48%). Στον αντίποδα, πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές της Coca Cola HBC (-1,92%), της Σαράντης (-1,31%), του ΟΠΑΠ (-0,47%) και του ΟΤΕ (-0,36%).
Σε επίπεδο τζίρου και όγκου, η Πειραιώς και η Eurobank κυριάρχησαν, διακινώντας τον μεγαλύτερο όγκο μετοχών και σημειώνοντας τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών (40,68 εκατ. και 29,84 εκατ. ευρώ αντίστοιχα).
Η εικόνα στο ταμπλό
Η γενική εικόνα της αγοράς ήταν ξεκάθαρα ανοδική, με 78 μετοχές να κλείνουν με θετικό πρόσημο, έναντι 37 που υποχώρησαν και 9 που παρέμειναν αμετάβλητες.
Εντυπωσιακές αποδόσεις στη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση κατέγραψαν η Τρία Άλφα(κ) (+20,97%) και η Frigoglass (+17,18%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν η ΟΝΥΞ Τουριστική (-5,91%) και η Λανακάμ(κ) (-5,63%).
Κλείσιμο μετοχών Υψηλής Κεφαλαιοποίησης:
-
AKTOR: 9,90 € (+1,02%)
-
ΔΕΗ: 18,62 € (+2,31%)
-
METLEN: 44,60 € (+1,83%)
-
VIOHALCO: 12,10 € (+1,68%)
-
LAMDA DEVELOPMENT: 7,20 € (+1,12%)
-
MOTOR OIL: 31,42 € (+0,06%)
ολες οι ειδησεις
- Το βαθύ «πολιτικό» χαμηλό «ΟΠΕΚΕΠINIO» σαρώνει τις… δικογραφίες
- Υπό πίεση για άμεσο ανασχηματισμό το Μέγαρο Μαξίμου
- Μουντιάλ 2026: Αυτές είναι οι μεγάλες απουσίες από τα γήπεδα των ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά
- Σόι πάει το bodybuilding – Ο γιος του Σβαρτσενέγκερ βαδίζει στα βήματα του πατέρα του
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr