8 Δεκεμβρίου 2025
Δημοσίευση: 19:24'

Χρυσές σφαίρες: Πρωτιά για τον Πολ Τόμας Άντερσον και τον Ντι Κάπριο

Το πολιτικό δράμα «One battle after another» συγκέντρωσε τις περισσότερες υποψηφιότητες, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη νορβηγική ταινία «Affeksjonsverdi».

Επιμέλεια: Γιάννης Μαρκούτης
Δημοσίευση: 19:24’
Λεονάρντο Ντι Κάπριο
Επιμέλεια: Γιάννης Μαρκούτης

Το πολιτικό δράμα «One battle after another» συγκέντρωσε τις περισσότερες υποψηφιότητες, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη νορβηγική ταινία «Affeksjonsverdi».

Τον τόνο για την επερχόμενη τελετή των Χρυσών Σφαιρών έδωσε η σημερινή ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων, με το δίδυμο Πολ Τόμας Άντερσον και Λεονάρντο Ντι Κάπριο να αναδεικνύεται σε απόλυτο πρωταγωνιστή. Το πολιτικό δράμα «One battle after another» επιβεβαίωσε τη δυναμική του, κυριαρχώντας στην κούρσα των βραβείων.

Η τριάδα που ξεχώρισε

Η ταινία του Άντερσον κατέκτησε την κορυφή της λίστας, αποσπώντας συνολικά εννέα υποψηφιότητες, γεγονός που την καθιστά το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης.

Αμέσως μετά, στη δεύτερη θέση, βρέθηκε μια ευρωπαϊκή παραγωγή που έκλεψε τις εντυπώσεις. Πρόκειται για το νορβηγικό δράμα «Affeksjonsverdi» («Συναισθηματική αξία»), το οποίο συγκέντρωσε οκτώ υποψηφιότητες.

Την τριάδα των διεκδικητών συμπληρώνει το θρίλερ «Sinners» («Αμαρτωλοί»), το οποίο ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής με επτά υποψηφιότητες.


TOP NEWS

uncached