Χτύπημα-μαμούθ της ΔΑΟΕ: 17 συλλήψεις για απάτη με τον ΦΠΑ – 500.000 σε μετρητά η λεία, «εγκέφαλος» πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας
Τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν εμπορικές συναλλαγές-«βιτρίνα» για να διεκδικούν παράνομα επιστροφές ΦΠΑ.
Τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν εμπορικές συναλλαγές-«βιτρίνα» για να διεκδικούν παράνομα επιστροφές ΦΠΑ.
Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις πρωινές ώρες της Τρίτης 30 Σεπτεμβρίου 2025 μεγάλη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων της ΔΑΟΕ, με στόχο την πλήρη εξάρθρωση κυκλώματος που δραστηριοποιούνταν σε εκτεταμένες απάτες.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν εμπορικές συναλλαγές-«βιτρίνα» για να διεκδικούν παράνομα επιστροφές ΦΠΑ, ενώ ταυτόχρονα προχωρούσαν και σε παρακράτηση φόρου εισοδήματος. «Εγκέφαλος» της οργάνωσης φέρεται ότι ήταν πρόεδρος ομάδας ποδοσφαίρου.
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 17 άτομα, ανάμεσά τους και λογιστές που φέρονται να είχαν κομβικό ρόλο, ενώ οι αρχές έχουν ήδη κατασχέσει από τους λογιστές που υποστήριζαν το κύκλωμα τουλάχιστον 500.000 ευρώ σε μετρητά, ποσό που εκτιμάται πως είναι μόνο η «κορυφή του παγόβουνου».
Στην υπόθεση αυτή φέρεται να ψάχνουν τυχόν εμπλοκή προσώπου από τον τηλεοπτικό χώρο. Παρότι δεν έχουν προχωρήσει στη σύλληψή του μέχρι στιγμής, από την έρευνα προκύπτουν επαφές και δύο εικονικά τιμολόγια. Οι άνδρες της ΔΑΟΕ θα στείλουν τα στοιχεία στον ανακριτή για περαιτέρω έρευνα.
ολες οι ειδησεις
- Ο καιρός της Τρίτης: Βροχές, καταιγίδες και άνεμοι έως 6 μποφόρ – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα
- Νέο φορολογικό νομοσχέδιο: Σαρωτικοί έλεγχοι σε λογαριασμούς, crypto και μετρητά
- Θεσσαλονίκη: Οκτώ «κτυπήματα» σε ΑΤΜ με τη μέθοδο της απασχόλησης – Στη δικογραφία 42χρονος για κλοπές 10.000 ευρώ
- Πειραιάς: Σύλληψη 21χρονης με μισό κιλό κοκαΐνη μέσα σε επιβατηγό πλοίο (Φωτό)
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr