Δεκτές οι παραιτήσεις των αντιπροέδρων του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ – «Είχαν ολοκληρώσει τον κύκλο τους»
Επίσημα, οι αλλαγές εντάσσονται στον εκσυγχρονισμό των οργανωτικών δομών του πρωτογενή τομέα. Πηγές του υπουργείου μετέφεραν, ωστόσο, τη δυσαρέσκεια της ηγεσίας για τους παραιτηθέντες.
Επίσημα, οι αλλαγές εντάσσονται στον εκσυγχρονισμό των οργανωτικών δομών του πρωτογενή τομέα. Πηγές του υπουργείου μετέφεραν, ωστόσο, τη δυσαρέσκεια της ηγεσίας για τους παραιτηθέντες.
Δεκτές έκανες τις παραιτήσεις των δυο αντιπροέδρων του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα», Νεκτάριου Βιδάκη και Παναγιώτη Χατζηνικολάου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μαργαρίτης Σχοινάς.
«Στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου είχε διαμορφωθεί εδώ και καιρό η εκτίμηση ότι οι δύο αντιπρόεδροι είχαν ολοκληρώσει τον κύκλο τους στον Οργανισμό», σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «για τον κ. Χατζηνικολάου είχαν ανακύψει ζητήματα σε σχέση με τον τομέα των βιολογικών, ενώ το τελευταίο διάστημα είχαν τεθεί ζητήματα και για τον κ. Βιδάκη».
Επισήμως, οι παραιτήσεις εντάσσονται στην προσπάθεια επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων στον πρωτογενή τομέα και εκσυγχρονισμού των οργανωτικών δομών του. Προτεραιότητα αποτελεί η ενίσχυση του ερευνητικού και εποπτικού ρόλου του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία του και τη μεγαλύτερη συμβολή του στην αγροτική παραγωγή.
Το υπουργείο υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ότι η μεταρρυθμιστική προσπάθεια συνεχίζεται, με έμφαση στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων του Οργανισμού στην έρευνα, στους ελέγχους και στη στήριξη των παραγωγών.
Τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τις δύο θέσεις θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.
ολες οι ειδησεις
- Έργο 2,48 εκατ. ευρώ για άτομα με αναπηρία στη Φλώρινα – Τι προβλέπει
- Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για απόπειρα εξαπάτησης
- Πάτρα: Συνελήφθη υπεύθυνος καταστήματος για πώληση αλκοόλ σε ανήλικες
- ΟΗΕ: Η πολυδιάστατη φτώχεια αυξήθηκε για πρώτη φορά από το 2010
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr