Δένδιας – Γκίλφοϊλ: Εμβάθυνση των στρατηγικών αμυντικών σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας υποδέχθηκε τη νέα Αμερικανίδα πρέσβη στην πρώτη της επίσημη επίσκεψη στο ΥΠΕΘΑ και της ευχήθηκε επιτυχία στα καθήκοντά της.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας υποδέχθηκε τη νέα Αμερικανίδα πρέσβη στην πρώτη της επίσημη επίσκεψη στο ΥΠΕΘΑ και της ευχήθηκε επιτυχία στα καθήκοντά της.
Την πρώτη επίσημη επίσκεψή της στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, η νέα πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ.
Την Αμερικανίδα διπλωμάτη υποδέχθηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.
Όπως γνωστοποίησε ο ίδιος ο υπουργός με ανάρτησή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης “X”, το αντικείμενο της συζήτησής τους ήταν οι στρατηγικές αμυντικές σχέσεις που διατηρούν η Ελλάδα και οι ΗΠΑ. Παράλληλα, εξετάστηκαν οι προοπτικές για την περαιτέρω εμβάθυνσή τους.
Ο κ. Δένδιας ολοκλήρωσε την ανάρτησή του αναφέροντας ότι ευχήθηκε στην κυρία Γκίλφοϊλ «κάθε επιτυχία στα νέα της καθήκοντα».
Υποδέχτηκα σήμερα, στην πρώτη της επίσημη επίσκεψη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την Πρέσβη των ΗΠΑ, κα Kimberly Α. Guilfoyle @USAmbassadorGR, με την οποία συζητήσαμε για τις στρατηγικές αμυντικές σχέσεις 🇬🇷-🇺🇸 και τις προοπτικές περαιτέρω εμβάθυνσής τους.
Ευχήθηκα στην κα… pic.twitter.com/1ISZPnDERu— Nikos Dendias (@NikosDendias) November 13, 2025
ολες οι ειδησεις
- Φθιώτιδα: Αποδομήθηκαν δύο εγκληματικές οργανώσεις που διακινούσαν ναρκωτικά – 9 συλλήψεις
- Νέα Φιλαδέλφεια: Έντεκα συλλήψεις πριν από τον αγώνα της ΑΕΚ (Φωτό)
- Νικόλαος Πλαστήρας: Η Καρδίτσα τιμά τον «Μαύρο Καβαλάρη» και την ιστορική του παρακαταθήκη
- Παράνομος σύνδεσμος οπαδών με «βιτρίνα» πολιτιστικό σύλλογο αποκαλύφθηκε στη Θεσσαλία
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr