Δημοσιονομικό κενό και ομαδικές απολύσεις «φετίχ» για την τρόικα
Απαιτήσεις εκτός ορίων βάζουν οι τροϊκανοί στην ελληνική κυβέρνηση.
Απαιτήσεις εκτός ορίων βάζουν οι τροϊκανοί στην ελληνική κυβέρνηση.
Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος
Απαιτήσεις εκτός ορίων βάζουν οι τροϊκανοί στην ελληνική κυβέρνηση. Όπως πληροφορήθηκε το newpost οι τροϊκανοί βάζουν έντονα το θέμα του δημοσιονομικού κενού και παρά το γεγονός πως το υπουργείο οικονομικών έβαλε τα θέματα ένα ένα τεκμηριωμένα οι τροϊκανοί δεν ικανοποιούνται με τίποτα καθώς θεωρούν πως πρέπει η ελληνική κυβέρνηση, να πάρει μέτρα άμεσης απόδοσης όπως περικοπές στις συντάξεις και αύξηση φόρων που μπορούν να αποδώσουν άμεσα.
Όπως φέρεται να είπε τροϊκανός που συμμετέχει στις συζητήσεις “θέλουμε ποιοτικά μέτρα” και εννοούσε περικοπές αφήνοντας με το στόμα ανοιχτό την ελληνική αποστολή.
Τώρα το υπουργείο οικονομικών πρέπει να αποδείξει πως αυτά που ισχυρίστηκε ενώπιον των δανειστών είναι εφαρμόσιμα. Πάντως νέο ραντεβού δεν έχει οριστεί και η ανησυχία στην ελληνική κυβέρνηση αυξάνεται. Ο πρωθυπουργός θα ξεκινήσει γύρο τηλεφωνημάτων στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ζητώντας να τερματιστεί η παράλογη στάση των δανειστών και από κοντά και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τις ομαδικές απολύσεις όπου οι δανειστές επίσης επιμένουν η ελληνική κυβέρνηση έχει αποφασίσει να επικαλείται τα όσα αναφέρει το ινστιτούτο εργασίας.
Σύγκλιση υπήρξε πάντως και σε αρκετά θέματα όπως τα εργασιακά ή αλλαγές στα ασφαλιστικά ταμεία.
ολες οι ειδησεις
- Το Allwyn x McLaren Racing: Live in Athens μέσα από ένα εντυπωσιακό highlight video και μοναδικές φωτογραφίες
- Η μεγάλη αστρολογική αλλαγή που επηρεάζει τα ζώδια έως το 2028 – Τι σημαίνει το Κάρμα στον άξονα Λέοντα- Υδροχόου
- «Πλιάτσικο» στον Πειραιά: Αφαίρεσαν 23 καπάκια φρεατίων από την οδό Κλεισόβης (Βίντεο)
- Κυρώσεις στην Άγκυρα ζητούν οι Έλληνες Ευρωβουλευτές – «Επίθεση εναντίον της Ελλάδας είναι επίθεση εναντίον ολόκληρης της Ευρώπης»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr