Δημοσκόπηση: Το 65% των Γάλλων δεν θέλουν τον Φιγιόν υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές
Περίπου δύο στους τρεις Γάλλους ψηφοφόρους επιθυμούν ο Φρανσουά Φιγιόν να αποσύρει την υποψηφιότητα του.
Περίπου δύο στους τρεις Γάλλους ψηφοφόρους επιθυμούν ο Φρανσουά Φιγιόν να αποσύρει την υποψηφιότητα του.
Περίπου δύο στους τρεις Γάλλους ψηφοφόρους επιθυμούν ο Φρανσουά Φιγιόν, ο υποψήφιος της συντηρητικής παράταξης στις προεδρικές εκλογές, να αποσύρει την υποψηφιότητα του, έπειτα από το σκάνδαλο της αργομισθίας της συζύγου του, η οποία κατηγορείται ότι εισέπραττε χρήματα από το γαλλικό κοινοβούλιο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ifop που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Journal du Dimanche.
Σύμφωνα με την σφυγμομέτρηση, που έγινε με δείγμα 1.004 ψηφοφόρων και πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο, το 65% των ερωτηθέντων απάντησε πως επιθυμεί να αποσύρει ο Φιγιόν την υποψηφιότητα του.
Το ποσοστό είναι 3% χαμηλότερο σε σχέση με έρευνα της ίδιας εταρείας που διεξήχθηκε πριν δύο εβδομάδες.
Με βάση τα αποτελέσματα, το 70% των ψηφοφόρων των Ρεπουμπλικάνων, του κόμματος του Φιγιόν, επιθυμεί να διατηρήσει την υποψηφιότητα του.
Ο υποψήφιος της γαλλικής δεξιάς επέμεινε την Παρασκευή ότι δεν θα εγκαταλείψει την κούρσα, αν και είχε δηλώσει πως θα αποσύρει την υποψηφιότητά του, αν τεθεί ο ίδιος υπό επίσημη έρευνα για την εικονική απασχόληση της συζύγου του.
Το περιθώριο λάθους της έρευνας είναι +/- 3.1%.
ολες οι ειδησεις
- ΑΕΚ: Αναβάλλεται εκδήλωση στην «Αγιά Σοφιά» μετά τον θάνατο του Μάριου Οικονόμου
- Η Κύπρος μπαίνει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα SAFE – «Στήριξη σε ένοπλες δυνάμεις και αμυντική βιομηχανία»
- Για όνομα του… ροκ εν ρολ: Όταν ρωτάς για τον Παύλο Σιδηρόπουλο και η Τεχνητή Νοημοσύνη παίζει… φάλτσο
- Γιατί ο Τυραννόσαυρος Rex είχε τόσο μικρά χέρια – Η νέα θεωρία των επιστημόνων
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr