18 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση: 09:05'
Τελευταία ενημέρωση: 22:12'

Die Linke: Η πολιτική της Μέρκελ στην Ελλάδα είναι λανθασμένη

«Το μεγαλύτερο λάθος ήταν που δεν αφήσαμε τις ελληνικές τράπεζες να χρεοκοπήσουν. Θα μπορούσαμε τότε να είχαμε αποζημιώσει τους καταθέτες και οι τραπεζίτες … θα είχαν ατυχήσει», δήλωσε ο επικεφαλής του Die Linke​, Γκρέγκορ Γκίζι μιλώντας στην γερμανική Βουλή.

Δημοσίευση: 09:05’
Τελευταία ενημέρωση: 22:12’
αρθρο-newpost

«Το μεγαλύτερο λάθος ήταν που δεν αφήσαμε τις ελληνικές τράπεζες να χρεοκοπήσουν. Θα μπορούσαμε τότε να είχαμε αποζημιώσει τους καταθέτες και οι τραπεζίτες … θα είχαν ατυχήσει», δήλωσε ο επικεφαλής του Die Linke​, Γκρέγκορ Γκίζι μιλώντας στην γερμανική Βουλή.

«Το μεγαλύτερο λάθος ήταν που δεν αφήσαμε τις ελληνικές τράπεζες να χρεοκοπήσουν. Θα μπορούσαμε τότε να είχαμε αποζημιώσει τους καταθέτες και οι τραπεζίτες … θα είχαν ατυχήσει», δήλωσε ο επικεφαλής του Die LinkeΓκρέγκορ Γκίζι μιλώντας στην γερμανική Βουλή.

«Θέτετε σε κίνδυνο το ευρώ στο σύνολό του και μαζί την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Η ελληνική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη για εξοικονόμηση – όχι όμως εκεί όπου θα το θέλατε. Είναι εντελώς λανθασμένη η πολιτική της καγκελαρίου για την Ελλάδα. Στην Ελλάδα υπάρχει κατάρρευση του συστήματος υγείας και τεράστια αύξηση της ανεργίας. Αυτό είναι προ πάντων αποτέλεσμα της πολιτικής της τρόικας, άρα των δανειστών», πρόσθεσε.

Σχετικά με το θέμα των συντάξεων, ο επικεφαλής της Κ.Ο του κόμματος σημείωσε ότι το 64ο έτος ισχύει μόνο για τον δημόσιο τομέα, ενώ ανέφερε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, ο μέσος όρος ηλικίας για σύνταξη σε Γερμανία και Ελλάδα βρίσκονται σε παρόμοιο επίπεδο.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, βουλευτές της Αριστεράς ύψωσαν πλακάτ με το σύνθημα «Αλληλεγγύη προς την Ελλάδα».


TOP NEWS

uncached